` βэγzα '
Banned
Malzemeler:
- 7-8 adet lahana yaprağı
- 1 adet büyük veya 2 adet küçük havuç
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- Süslemek için dereotu
Yapılışı:
Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Derin bir kaba, lahanaları, şekeri ve tuzu koyup, elinizle ovarak beklemeye bırakın. Bir gece veya 7-8 saat beklettiğiniz lahana yumuşamış olacaktır. Bekletmenin sonrasında yine elinizle ovup, erimiş şeker ve tuz ile oluşmuş olan suyunu sıkarak iyice süzün ve bir kaseye alın. Rendelediğimiz havucu ve süzme yoğurt ile hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu, isteğe bağlı mayonezi de ilave edip, iyice karıştırarak salatayı hazırlayın. Servis tabağına alıp, kuru üzüm taneleri ve dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.
- 7-8 adet lahana yaprağı
- 1 adet büyük veya 2 adet küçük havuç
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- Süslemek için dereotu
Yapılışı:
Lahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Derin bir kaba, lahanaları, şekeri ve tuzu koyup, elinizle ovarak beklemeye bırakın. Bir gece veya 7-8 saat beklettiğiniz lahana yumuşamış olacaktır. Bekletmenin sonrasında yine elinizle ovup, erimiş şeker ve tuz ile oluşmuş olan suyunu sıkarak iyice süzün ve bir kaseye alın. Rendelediğimiz havucu ve süzme yoğurt ile hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu, isteğe bağlı mayonezi de ilave edip, iyice karıştırarak salatayı hazırlayın. Servis tabağına alıp, kuru üzüm taneleri ve dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun.