Havuç Püresi Tarifi ( Diyet )

İnci

1907
Prenses
Havuç Püresi Tarifi ( Diyet )

2 taneh-avuc 1/2 kaşık un
1/2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı SÜT
Havuçların baş taraflarındaki yeşil kısımları bıçakla kesilip atılır. Uç lan da porsumuş kısmı varsa kesilip temizlenir. Üzeri kazınarak temizleme işi tamamlanır. Yıkanan HAVUÇLAr ortadan, uzunlamasına dörde bölünür. Sonra da istenilen büyüklükte parçalar halinde doğranır. (Havuçların içleri fazla ağaçlı ise bunlar kesilip atılır. Mümkün mertebe kırmızı kısımları yemek için ayrılır.)
Bir tencereye bol su konur. Isıtılır. Kaynamaya başladığı zamanHAVUÇLArda içine atılır. 10 dakika kadar haşlanır. Bir kaşığın sırtı veya el tokmağı ile ezilir. Bir süzgeçten geçirilir.
Sonra bir başka kap içindeHAVUÇLArtereyağı ve un karıştırılır. İyice ezilir. Kaynatılansütbirlikte bu karışım bir kaba konarak hafif ateşte kaynatılır. Böylece yenmeye hazır hâle gelir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst