~AnıL~
Kayıtlı Üye
Malzemeler
500 gr havuç3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı margarin1 adet yumurta1 yemek kaşığı kıyılmış dere otu1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz1 çay kaşığı kimyonTuz- karabiber
Kızartmak için:1 su bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı unÜstü için:1 bardak yoğurt2 diş sarmısak
Hazırlanışı
1
Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun
Yumuşayınca süzgece boşaltın
Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin
2
Küçük bir tencerede yağı eritip unu katın
Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun
Ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz
dereotu
kimyon
karabiber, tuz ve 1 yumurta katıp yoğurarak bir hamur yapın
3
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin
Kızgın yağa atarak kızartın ve kevgirle çıkartıp kağıt peçete üzerine koyun
4
Servis tabağına yerleştirin ve sarmısaklı yoğurla servis yapın
500 gr havuç3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı margarin1 adet yumurta1 yemek kaşığı kıyılmış dere otu1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz1 çay kaşığı kimyonTuz- karabiber
Kızartmak için:1 su bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı unÜstü için:1 bardak yoğurt2 diş sarmısak
Hazırlanışı
1
Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun
Yumuşayınca süzgece boşaltın
Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin
2
Küçük bir tencerede yağı eritip unu katın
Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun
Ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz
dereotu
kimyon
karabiber, tuz ve 1 yumurta katıp yoğurarak bir hamur yapın
3
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin
Kızgın yağa atarak kızartın ve kevgirle çıkartıp kağıt peçete üzerine koyun
4
Servis tabağına yerleştirin ve sarmısaklı yoğurla servis yapın