Havuç Köftesi

~AnıL~

Kayıtlı Üye
Malzemeler


500 gr havuç3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı margarin1 adet yumurta1 yemek kaşığı kıyılmış dere otu1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz1 çay kaşığı kimyonTuz- karabiber


Kızartmak için:1 su bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı unÜstü için:1 bardak yoğurt2 diş sarmısak
Hazırlanışı


1


Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun


Yumuşayınca süzgece boşaltın


Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin


2


Küçük bir tencerede yağı eritip unu katın


Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun


Ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz


dereotu


kimyon


karabiber, tuz ve 1 yumurta katıp yoğurarak bir hamur yapın


3


Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın


Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin


Kızgın yağa atarak kızartın ve kevgirle çıkartıp kağıt peçete üzerine koyun


4


Servis tabağına yerleştirin ve sarmısaklı yoğurla servis yapın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst