` Nur ~
Bayan Üye
Magnezyum, kalsiyum, lif ve demir kaynağıdır.
İkinci tip diyabet hastalarında kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.
Tarçın yağı başlangıç halindeki bronşit ve zatürreye iyi gelir.
Günde yarım kaşık alındığı takdirde kolestrolü düşürür.
Bal ve limonla alındığında soğuk algınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
Hazmı kolaylaştırır, mide kramplarını giderir, kusmayı önleyici bir etkisi vardır.
Balla karıştırarak 1 hafta boyunca her gün kahvaltı öncesi alındığında eklem ağrılarında ciddi bir azalma meydana gelir.
Tarçın koklamak hafızayı canlandırıcı etki yapar. İçine katıldığında yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler.
Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.
Sabahları balla karıştırın, koklayın, çayını yapın. Keklere kurabiyelere katın ve bir şekilde mutlaka tarçını tüketmeye bakın…
İkinci tip diyabet hastalarında kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.
Tarçın yağı başlangıç halindeki bronşit ve zatürreye iyi gelir.
Günde yarım kaşık alındığı takdirde kolestrolü düşürür.
Bal ve limonla alındığında soğuk algınlığı, grip ve nezleye iyi gelir.
Hazmı kolaylaştırır, mide kramplarını giderir, kusmayı önleyici bir etkisi vardır.
Balla karıştırarak 1 hafta boyunca her gün kahvaltı öncesi alındığında eklem ağrılarında ciddi bir azalma meydana gelir.
Tarçın koklamak hafızayı canlandırıcı etki yapar. İçine katıldığında yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.
Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler.
Adet öncesi gerginliklere iyi gelir.
Sabahları balla karıştırın, koklayın, çayını yapın. Keklere kurabiyelere katın ve bir şekilde mutlaka tarçını tüketmeye bakın…