sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
"Vücudunuzun dirençli olması için pazı, bal kabağı ve brüksel lahanası tüketin" diyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar hastalıklara karşı bazı besin önerilerinde bulundu...
Soğukların gelmesiyle, hem hastalık mevsimi hem de iştahlar açıldı.
"Karbonhidratlı besinlere yöneldiğimiz, sebze-meyveleri ihmal ettiğimiz bu dönemde hem kilo alıyor, hem de hastalıklara kolay yakalanıyoruz" diyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, bu sıkıntılara karşı mucize besinler önerdi...
Bal kabağı
Kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan balkabağı, ülkemizde genelde tatlı olarak tüketilse de,yemekleri ve çorbaları da yapılabilen çok yönlü bir sebzedir. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan bal kabağının bir diğer önemli özelliği ise Omega-3 yağ asitlerini içeriyor olmasıdır.
Brüksel lahanası
Bu küçük sağlık topları, zengin vitamin ve mineral kaynaklarıyla sağlığınıza sağlık katar. Salata ve yemeklerinizde kullanarak, hastalıklara karşı korunabilirsiniz.
Pazı
Kış mevsimi boyunca roka, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere sıklıkla rastlarız. Folik asitten ve posadan zengin olan bu grup beslenmemizde önemli bir yere sahiptir.
Turunçgiller
Kışın en gözde meyvelerindendir. Turunçgiller, A vitamini öncüsü olan antioksidan etkili beta karotenden zenginidirler. Portakal, mandalina ve greyfurt en ünlüleridir.
Kuşkonmaz
Ülkemizde olan popülerliği gün geçtikçe artan kuşkonmaz, yüksek K vitamini ve folat içeriğiyle oldukça faydalı bir sebze. Aynı zamanda diğer kış sebzeleri gibi A, B ve C vitaminlerinden de zengin.
Lahana
Turşusundan sarmasına kadar pek çok şekilde sofralarınıza konuk olan bu sebze, içerdiği kükürtlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve vücudunuzu zararlı atıklardan temizliyor. Kışın bol bol tüketin.