` GüLşah
Bayan Üye
Malzemeler
4 adet yufka
2 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
3 kaşık haşhaş ezmesi
Sıvı yağ
Karabiber,tuz
Hazırlanışı
Yufkayı temiz bir zemine serin, üzerine haşhaşlı karışım sürün, diğer yufkayı üzerine koyun, onun üzerine de haşhaşlı karışım sürün.(iki yufka üst üste olacak) Sigara böreğindeki gibi 10-12 parçaya kesin. Geniş kısmına mercimekli iç harç koyup sigara böreği gibi sarın. Tepsiye aralıklı dizin,(birbirine yapışmasın) üzerine haşhaşlı karışım sürüp, fırında pişirin.
İç harcı
Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine haşlayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri ilave edin, tuzunu, karabiberini koyun bir iki karıştırıp, soğumaya bırakın
Haşhaşlı karışım
Haşhaşın üzerine yarı yarıya su ve sıvı yağ koyarak seyreltip akıcı hale getirin. Eksildiğinde su ve yağ ilave edin
Afiyet oLsun