Malzemeler
3 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Şekerli Vanilin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Su bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Malzemeleri karışma sırasına göre yazdım. Kek pişerken 1 Su bardağı şeker ve 1 Su bardağı su ile ılıtma usulü yani kaynatmadan şerbetimi hazırlayıp soğumaya bıraktım.Kek pişip biraz dinlendikten sonra sıcakken şerbetle ıslatıp kekin iyice soğumasını bekledim. 2 Paket kremşantiyi 2 çay bardağı sütle hazırlayıp kekimi kapladım. Çerçeveye desenli noktacıklar yaptıktan sonra su yerine vişne suyu kullanarak hazırladığım meyve sosu ile daireler yapıp kürdanla yaşadığımız gelgitlerin ardından süslemeyi tamamladım. Bilenler bilir haşhaşlı kek kesildiğinde o siyah noktacıkları da bambaşka bir şıklık