Haşhaşlı Çörek

Hestia

Bayan Üye


MALZEMELER
25 gram oda sıcaklığında
margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
10 gramlık 1 paket kuru maya
2 adet yumurta (1 tanesinin
sarısını üzerine sürmek için
ayırın)
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Çörekotu
(4 su bardağı un ile yoğurun
hamur elinize yapışıyorsa un
ilave edin.)
İçi İçin:
1 su bardağı kırmızı mercimek,
2 su bardağı su (mercimeği
haşlamak için)
2 çorba kaşığı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Kuru nane

HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına eleyin. Maya, tuz ve toz şekeri ilave edip karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki margarini, sıvıyağı, yumurtayı, ılık sütü ve yoğurdu ilave edip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Hamur ele yapışıyorsa un ilave edip tekrar yoğurun.)
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin. Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 2 su bardağı suyu tencerede kaynatıp mercimekleri ilave ederek haşlayın. Haşhaşı sıvıyağ ile ezin ve haşladığınız mercimek ile karıştırın. Tuz, pulbiber ve kuru nane ekleyip tekrar karıştırın. Soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp bir parmak kalınlığında açın. Ortasına hazırladığınız malzemeden koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst