Mr.TyLér ||
Kayıtlı Üye
Malzemeler
2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
300 gr krem şanti
250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..)
50 gr şurup
Süslemek için :
100 gr bitter çikolata
300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)
Hazırlanışı
· 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
· Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
· Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
· Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.
· Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
· Meyvelerin üzerine krema sürün.
· İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
· Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
· Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
· Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
· Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
· Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
· Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
· Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması
300 gr krem şanti
250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..)
50 gr şurup
Süslemek için :
100 gr bitter çikolata
300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı)
Hazırlanışı
· 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
· Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
· Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
· Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.
· Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
· Meyvelerin üzerine krema sürün.
· İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
· Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
· Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
· Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
· Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
· Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
· Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
· Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.