yarım kg. köftelikkıyma,
2-3 dilim bayat ekmek içi,
1 yumurta,
1 soğan,
karabiber,
kimyon,
tuz,
püre için:3-4 patates,
1 bardak süt,
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri,
sosu için: 1 kaşık salça,
1su bardağı su
Tarif
Kıymanın ortasını açıp, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber,kimyon koyup iyice yoğurun.
Yoğrulan kıymadan cevizden büyük parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayın..
Köftelerin ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın.
Hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip,180 derece fırında, 15 dakika kadar tutup çıkarın.. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra ezip püre haline getirin.
Patatesler sıcakken sütü ve tereyağını ilave edin.
Kaşar rendesini deekleyip,püreyi iyice karıştırın.
Fırından çıkarılan köftelerin çukur yerlerine patates püresini doldurun, Bir kaşık salçayı bir bardak suda ezerek tepsiye dökün.
Tekrar fırına koyun.
Üzerleri hafif kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapı
AFİYET OLSUN
2-3 dilim bayat ekmek içi,
1 yumurta,
1 soğan,
karabiber,
kimyon,
tuz,
püre için:3-4 patates,
1 bardak süt,
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri,
sosu için: 1 kaşık salça,
1su bardağı su
Tarif
Kıymanın ortasını açıp, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber,kimyon koyup iyice yoğurun.
Yoğrulan kıymadan cevizden büyük parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayın..
Köftelerin ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın.
Hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip,180 derece fırında, 15 dakika kadar tutup çıkarın.. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra ezip püre haline getirin.
Patatesler sıcakken sütü ve tereyağını ilave edin.
Kaşar rendesini deekleyip,püreyi iyice karıştırın.
Fırından çıkarılan köftelerin çukur yerlerine patates püresini doldurun, Bir kaşık salçayı bir bardak suda ezerek tepsiye dökün.
Tekrar fırına koyun.
Üzerleri hafif kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapı
AFİYET OLSUN