Malzemeler:
- 600 gr dana kıyma
- 1 soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı margarin
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 3-4 adet patates,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 1 yumurta,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 3-4 yemek kaşığı süt,
- 2 yemek kaşığı salça.
- Soğanı rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın. Yumurtaları kırın. Karabiber, tuzotu ekleyin. Ekmekleri ekleyip iyice yoğurun.
- Etten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın. Bir fırın kabına dizip her köftenin üzerine minik yağ parçaları koyun.
- Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi haşlayıp püre yapın. Yumurta, süt, tuzot, margarini ekleyip iyice karıştırın. Köftelerin ortalarını bu harçla doldurun.
- Salçayı bir çay bardağı su ile ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin. 10 dakika sonra fırından alıp servis yapın. Afiyet olsun.