Harran Üniversitesi

Buğra1

Kayıtlı Üye
harabe.jpg

Şanlıurfa’da kurulan ilk yüksek öğretim birimi “Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu”dur (1976). Sonra Dicle Üniversitesine bağlı Ziraat Fakültesi (1978), Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü (1984) ve Gaziantep Üniversitesine bağlı İlahiyat Fakültesi (1988) kurulmuştur.
Daha sonra 09.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Harran Üniversitesi kurulmuş ve daha önce var olan okullar bu kanuna göre Harran Üniversitesine bağlanmıştır. Ayrıca Fen-Edebiyat, Tıp Fakültesi, Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluş kanununda yer almıştır.
1994 yılında Siverek, Hilvan, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Bozova Meslek Yüksekokulları; 1995 yılında ise Veteriner Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Akçakale ve Ceylanpınar Meslek Yüksekokulları; 1997 yılında da Sağlık Yüksekokulu ve Kahta Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Üniversitemiz bugün 7 fakülte, 1 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 9 araştırma ve uygulama merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Harran Üniversitesinin yer aldığı Şanlıurfa, günümüzden on bir bin yıl öncesine dayanan tarihiyle Anadolu’nun en eski kentlerinden biridir. Arkeoloji literatüründe “Bereketli Hilal” olarak adlandırılan bölge üzerinde yer alan Şanlıurfa, zengin Anadolu kültürü ile Mezopotamya kültürünün kesişme noktasında bulunduğundan engin bir kültür birikimine sahiptir. Şanlıurfa’nın bir diğer özelliği de dünyanın en büyük entegre bölgesel kalkınma projelerinden biri olan GAP’ın merkezinde yer almasıdır. Şanlıurfa, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte önemli gelişmelere sahne olmaktadır. Üniversitemiz Türkiye’nin yüksek öğrenim ve bilimsel araştırma standardlarını yükseltmeyi amaçlarken, aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Projesi’nin başarıya ulaşmasında da son derece önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu misyonun unsurları;
- Sosyal ve kültürel değişime öncülük etmek,
- Bilimsel çalışmalar aracılığıyla bölge kalkınmasını desteklemek,
- Bölge dinamiklerinin rasyonel değerlendirilmesine olanak sağlayan bir platform oluşturmak olarak sıralanabilmektedir. Üniversitemize adını veren tarihi Harran Kenti, Şanlıurfa’nın 44 km. güneydoğusunda yer alan, tarihte önemli olaylara sahne olmuş bir kent merkezidir.
Bir dönem Emeviler’e başkentlik de yapan Harran’ın asıl önemi ise İslamiyet öncesinden bu yana önemli bir bilim merkezi olmasından kaynaklanmaktadır.
Döneminin üniversitesi sayılan “Harran Okulu”nda din, astronomi, tıp, matematik ve felsefe alanlarında önemli çalışmalar yapılmıştır. Harran günümüzde de bir turizm beldesi olarak ilgi çekmeye devam etmektedir
Harran Üniversitesinde eğitim-öğretim dili Türkçedir. Öğrencilerin her yarıyılda alacakları dersler zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Öğrenciler, kayıtlı bulundukları bölümün zorunlu derslerini almakla yükümlüdürler. Ancak, Üniversite Senatosunca belirlenen dersler için açılan muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler, o derslerden muaf olurlar.
Harran Üniversitesine bağlı meslek yüksekokullarında iki yıllık ön lisans programı, fakülte ve yüksekokullarında ise dört yıllık lisans programları uygulanmaktadır. (Tıp Fakültesinde eğitim süresi altı, Veteriner Fakültesinde eğitim süresi beş yıldır.)
Ayrıca Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitülerine bağlı ana bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapılmaktadır.

Harran Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunu önemli ölçüde çözümlenmiştir. Eyyübiye Yerleşkesi’nde Kredi Yurtlar Kurumuna ait erkek öğrenci yurdu, Yenişehir Yerleşkesi’nde ve Paşabağı mevkiinde kız öğrenci yurtları hizmet vermektedir. Sarayönü semtinde Üniversitemize ait kız öğrenci yurdu ve Millî Eğitim Bakanlığının denetimindeki özel yurtlar da kız ve erkek öğrencilerimize hizmet vermektedir. Bütün yurtlarda kantin ve kafeterya hizmetlerinin yanı sıra kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri verilmektedir.
Ulaşım:
Şanlıurfa’ya yurdun her yanından kara yoluyla ulaşım imkanı vardır. THY’nin Ankara ve İstanbul’dan tarifeli seferleri de mevcuttur. Üniversitemiz Yenişehir ve Eyyübiye Yerleşkeleri şehir merkezinde olduğundan öğrencilerimiz yaya olarak dahi kolaylıkla ulaşabilirler. Ayrıca Osmanbey, Yenişehir ve Eyyübiye Yerleşkelerine şehir içi minibüsleri ve belediye otobüsleriyle günün her saatinde rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Adres :Harran Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Yerleşkesi 63300 Şanlıurfa
Telefonl : 0.414.312 84 56 (4 Hat) Faks : 0.414.312 81 44
E-mail: bilgiedinme.harran.edu.tr

______________________________FAKÜLTELER_________________________
Fen Edebiyat Fakültesi:
Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatı ,Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Biyoloji,Coğrafya, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri, Fizik, Kimya,Matematik, Müzik Öğretmenliği, Resim, Sanat Tarihi, Sosyoloji, [Tarih, [Türk Dili ve Edebiyatı bölümleriyle öğrenci yetiştirmektedir.
Adres: Harran Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Osmanbey Yerleşkesi, 63300, Şanlıurfa
Telefon: 0 414 344 0050 (Fakülte Santral) Dekan: 1200 Dekanlık Özel Kalem: 1201
Fakülte Sekreteri: 1202
Fax: 0 414 344 0051 (Harici)
E-mail: fef.harran.edu.tr

Mühendislik Fakültesi:
Mühendislik Fakültesi’nin Makine, Çevre ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitimi verilmektedir. Ayrıca, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Jeodezi ve Fotogrametri ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinin altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir. Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 2005 yılında öğrenci alınması planlanmaktadır. Üniversitemiz Osmanbey Yerleşkesi’nde yer alan Fakültemizde kütüphane, okuma salonu, seminer salonu, teknik resim atölyesi, bilgisayar laboratuarı, kantin ve internet kafe bulunmaktadır. Fakültenin tüm birimlerinde bilgisayar ve Internet bağlantılarının yanı sıra öğretim elemanlarının kullanımına açık özel bir Internet istasyonu bulunmaktadır.
Fakültemiz Çevre Mühendisliği Bölümü, modern laboratuarları ve yetişmiş öğretim kadrosu ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizin en büyük çevre sorunlarını yaşamaya aday GAP Bölgesi’nde çevre bilincinin yerleştirilmesi ve olası sorunların önceden tespiti ve giderilmesine yönelik birçok araştırma ve uygulama projesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülmektedir.

Makine Mühendisliği Bölümünde geleceğin makine mühendisleri için Auto-CAD uygulamalarına ağırlık verilmiş olup bunu CAD ve CAM uygulamalarının izlemesi için çalışmalar etkin bir biçimde yürütülmektedir. Dört yıllık lisans eğitimi veren bölümde öğrenciler, teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitimlerini Üniversitemiz bünyesinde bulunan Makine Fabrikası’nda gerçekleştirmektedirler. Harran Üniversitesinden mezun makine mühendislerinin ülkemiz için aranılan nitelikte elemanlar arasında yer alması, bölümün temel hedefleri arasında yer almaktadır.
Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğrenciler, istekli ve heyecanlı genç bilim adamlarının özverili katkıları ile eğitimlerini sürdürmektedirler. Mevcut laboratuar olanaklarının yanı sıra sivil ve kamu kurumlarınca desteklenen eğitim faaliyetlerimiz geleceğin başarılı mühendislerinin yetiştirilmesi bakımından oldukça iddialı durumdadır.
Çevre Mühendisliği ,İnşaat Mühendisliği ,Makine Mühendisliği ,Bilgisayar Mühendisliği ,Elektrik-Elektronik Mühendisliği ,Endüstri Mühendisliği bölümlerini bünyesinde bulundurmaktadır.
Adres:Mühendislik Fakültesi Mardin Yolu 22 Km Osmanbey Kampüsü ŞANLIURFA
Telefon : 0.414.344 00 20 Fax: 344 00 31
İktisadi ve İdari Bililimler Fakültesi:
Fakültemizin kuruluşu Milli Eğitim Bakanlığının 28.06.1995 tarih ve 16923 Sayılı yazısı üzerine 2809 Sayılı Kanunun Ek30. Maddesine göre Bakanlar Kurulu tarafından 04.07.1995 tarihinde kararlaştırılmıştır.
25.08.1995 tarih ve 1762-2964 Sayılı Rektörlük yazısında Yükseköğretim Kurulu’na yapılan kadro aktarımı teklifi ile Fakültemizde aşağıda belirtilen bölümler açılmıştır.Şu an sadece İktisat Bölümü faaliyette olup diğer bölümler faaliyete geçmemiştir. Fakültemiz araştırma görevlilerinden 23 kişi YÖK tarafından 35. maddeye göre doktoralarını tamamlamak üzere diğer üniversitelere görevlendirilmiştir.
İktisat , Maliye ,Ekonometri ,İşletme ,Kamu Yönetimi ,Uluslar arası İlişkiler ,Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümleri ile eğitimini sürdürmektedir.
Adres: Harran Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Osmanbey Kampüsü, 63300, Şanlıurfa
Telefon: 0 414.344.00.34 (Harici) 1044 (Dahili)
E-mail: akerim.harran.edu.tr

İlahiyat Fakültesi:
Haziran 1987 Yılında 3389 Sayılı Yasa ile Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan İlahiyat Fakültesi, Şanlıurfa’da 1988 – 1989 Yılında öğretime açılmıştır. Fakültemiz 3837/Ek Madde: 6 Sayılı Yasa ile 03.07.1992 tarihinde Harran Üniversitesine bağlanmıştır.
Temel İslam Bilimleri ,İslam Tarihi ve Sanatları, Felsefe ve Din Bilimleri bölümleri eğitim vermektedir.
Adres:Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mardin Yolu 22 Km Osmanbey Kampüsü/ŞANLIURFA
Telefon: 0 414 344 00 36 / 734 400 38
Tıp Fakültesi:
Temel tıp ,cerrahi tıp ve dahili tıp olmak üzere üç bölümde eğitim vermektedir.
Anatomi ,Biyofizik ,Biyokimya ,Deontoloji ,Fizyoloji ,Histoloji ,Mikrobiyoloji ,Tıbbi Biyoloji ,
Anestezi ve Reanimasyon ,Çocuk Cerrahisi ,Genel Cerrahi ,Göz Hastalıkları ,Kadın Hastalıkları ve Doğum ,Kalp ve Damar Cerrahisi ,Kulak Burun Boğaz Hast ,Nöroşirurji ,Ortopedi ve Travmatol ,Patoloji ,Üroloji ,Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ,Dahiliye ,Dermatoloji ,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ,Göğüs Hastalıkları ,Halk Sağlığı ,Kardiyoloji ,Nöroloji ,Psikiyatri ,Radyoloji
Radyasyon Onkolojisi ,Farmakoloji ,Adli Tıp proğramları bölümler altında eğitim vermektedirler.

Veteriner Fakültesi:

Veteriner hekimliği temel birimler , Hastalıklar ve klınik birimler, Zootekni hayvan besleme bölümmlerini bünyesinde bulundurmaktadır.
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Yenişehir Kampüsü Tugay Karşısı / Şanlıurfa
Tlf: 0 ( 414 ) 3153646 - 3153647 Fax: 0 (414) 3144158
E-Mail: veteriner.harran.edu.tr
Ziraat Fakültesi:

zirfak22harrarnnn.jpg


Ziraat Fakültesinin kuruluş tarihi Harran Üniversitesinden daha öncedir. Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü ile 1978 yılında açılmıştır. Daha sonra Fakülteye Zootekni, Toprak, Bahçe Bitkileri, Gıda Mühendisliği, Bitki Koruma, Tarım Makinaları, Tarım Ekonomisi ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümleri eklenmiştir. Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri, Toprak ve Zootekni lisans ve yüksek lisans, diğer bölümler ise sadece yüksek lisans öğrenimi vermektedir. Fakültede kayıtlı öğrenci sayısı yaklaşık 900 ve görev yapan öğretim elemanı sayısı ise 75 civarındadır.
Ziraat Fakültesi kampüsü 982 000 m2 alan üzerine kuruludur. Kampüs içerisinde fakülte binası, Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu, araştırma ve uygulama alanları, hayvan barınakları ile tenis kortu, basketbol, futbol ve voleybol sahalarından oluşan bir spor kompleksi bulunmaktadır. Ayrıca, üniversitenin merkez kütüphanesi, iki kafeterya, bir hayvan hastanesi ve lojmanlar da aynı kampüs içerisinde yer almaktadır.
Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma, Gıda Mühendisliği,Tarım Ekonomisi,Tarım Makinaları,Tarımsal Yapılar ve Sulama,Tarla Bitkileri,Toprak,Zootekni alanlarında eğitim vermektedir.
Adres:Eyyübiye Kampüsü 63040 Şanlıurfa
Tel: 414-2470384 /414-2470386
Fax: 414- 247 4480

______________________________ENSTİTÜLER__________________________
Fen Bilimleri Enstitüsü:
Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma,Biyoloji,Çevre Mühendisliği,Fizik,Gıda Mühendisliği,İnşaat Mühendisliği,Kimya,Makina Mühendisliği,Matematik,Tarım Ekonomisi,Tarım Makinaları,Tarımsal Yapılar ve Sulama,Tarla Bitkileri,Toprak,Zootekni anabilim dallarını bünyesinde bulundurmaktadır.
Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ŞANLIURFA
Tel: 0 414 312 84 56
Faks: 0 414 3125204
e-mail: fenbilens.harran.edu.tr
Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinide bünyesinde bulundurmaktadır.

____________________________YÜKSEKOKULLAR_______________________
Sağlık Yüksekokulu:
Okulumuz, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek öğretim kurumu arasında yapılan protokol uyarınca, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur.1993-94 ders yılında Hemşirelik Eğitimi Önlisans Programı olarak yürütülürken, 1996-97 öğretim yılında lisans progr..... dönüştürülmüştür.
Okulumuz açıldığı tarihten bu yana gelişimine devam etmektedir. Özellikle Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Uğur Büyükburç’un son dönemdeki destekleri ile okulumuzdaki öğretim elemanı sayımız son bir yılda iki katından fazla artmış, idari personel sayımız ise ihtiyaç duyulan düzeye yaklaşmıştır.
Bölümümüzün öğretim görevlilerinin Şanlıurfa ilinde sağlığın yükseltilmesi ve hastalıkların önlenmesine yönelik araştırmaları devam etmektedir. Uygulama alanı olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, Şanlıurfa Doğum ve Çocuk Bakımevi, 4 nolu Eğitim Sağlık Ocağı kullanılmaktadır.
Bölümümüze her yıl lisans düzeyinde 30 öğrenci alınmaktadır.Öğrencilerimize teorik ve pratik eğitimlerle, okulda, hastanede ve sahada kaliteli hizmet sunmak adına tüm bilgiler verilmekte ve beceriler kazandırılmaktadır.

___________________________MESLEK YÜKSEKOKULLARI_________________________
Akçakale Meslek Yüksekokulu:
Yüksekokulumuz, 1995 yılı Ekim ayında kurulmuş olup ön lisans düzeyinde eğitim veren ve ara insan gücünü yetiştiren iki yıllık bir okuldur. Eğitim ve öğretimini 24.10.1995 tarihinden beri 5 yıllık süre ile tahsis edilen Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait üç katlı binada sürdürmektedir. Yüksekokulumuzun kuruluşundan bu yana sırasıyla Yrd.Doç.Dr. Yunus ŞILBIR, Öğr. Gör. Ahmet Şemsettin YANMAZ, Yrd.Doç.Dr. Abdullah ÖKTEM ve Yrd.Doç.Dr. Yunus BABÜR müdürlük görevinde bulunmuşlardır.
akakaec.jpg


Yüksekokulumuz’da Pamuk Eksperliği ve İplikçilik, Muhasebe ve Tarımsal Sulama Yönetimi olmak üzere üç program vardır. Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Programı’nda biri öğretim üyesi, 2’si öğretim görevlisi ve 3 Rektörlük okutmanı olmak üzere toplam 6 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Toplam öğrenci sayısı 57 olup, 1. sınıfta 29, 2. sınıfta 28 öğrenci vardır. Bu öğrencilerin % 21’i kız ve % 79’u erkektir. Pamuk Eksperliği ve İplikçilik Programı’na kayıtlı öğrencilerin geldikleri bölgelere göre dağılımı ise; bölgemiz olan Güneydoğu Anadolu bölgesinden % 39, Akdeniz bölgesinden % 34, Ege bölgesinden % 22, Doğu Anadolu bölgesinden % 5 olarak gerçekleşmiştir.

Muhasebe Programı’nda öğretim görevlisi mevcut olmayıp 2 rektörlük okutmanı görev yapmaktadır. Öğretim elemanı açığı bulunan bu programımıza en kısa sürede öğretim elemanı tahsis edilmesi planlanmıştır. Programda toplam öğrenci sayısı 51 olup, 1. sınıfta 24, 2. sınıfta 27 öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin % 27’i kız ve % 73‘ü erkektir. Muhasebe progr..... kayıtlı öğrencilerin geldikleri bölgelere göre dağılımı ise; bölgemiz olan Güneydoğu Anadolu bölgesinden % 41, Akdeniz bölgesinden % 21, Doğu Anadolu bölgesinden % 17, Karadeniz bölgesinden % 9, Ege bölgesinden % 6 ve İç Anadolu bölgesinden % 6 olarak gerçekleşmiştir. Tarımsal Sulama Yönetimi Programı’na ise 2001-2002 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci alınacaktır.

Yüksekokulumuz binası 3 kattan oluşmaktadır. Giriş katta: Kütüphane, kafeterya, yemek salonu, mutfak, masa tenisi ve bilardo salonu, birinci katta: dört derslik ve pamuk tasnif odası, ikinci katta ise idari ve akademik personellere ait on oda ve bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca, voleybol ve basketbol sahaları ile bahçe, havuz ve oturma alanları mevcuttur.
BÖLÜMLER:Tekstil,Muhasebe,Tarımsal Sulama Yönetimi,Pazarlama dır.
Adres:Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulu- Şanlıurfa
Telefon: 0.414.4114115 Fax: 0.414.4114167
E-Mail: akcakale.harran.edu.tr
Bilecik Meslek Yüksekokulu:

Elektirik Programı,Pazarlama Programları bulunmaktadır.

Hilvan Meslek Yüksekokulu:
acilisgfxcrdzgx.jpg

Yüksekokulumuz Eski İlçe Halk Kütüphanesi binasında öğrenimine devam etmektedir. İki katlı yaklaşık 800 m 2 kapalı alana sahip olan okulumuz müstakil bir bahçeye de sahiptir.Yüksekokulumuz ‘da 4 derslik, bir çizim salonu, bir bilgisayar laboratuvarı, bir İnşaat Program laboratuvarı, bir öğrenci kantini ve yeter sayıda büro bulunmaktadır. Yüksekokulumuz ’da İnşaat ve Makine Teknikeri yetiştiren iki program mevcuttur. Makine Programı öğrencileri üniversitemize ait Şanlıurfa’ da bulunan Makine Fabrikasında uygulamalı eğitim yapmaktadırlar.
Yüksekokulumuz bünyesinde 2003 – 2004 Öğretim yılında öğretimine başlanacak olan 2 yıllık Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı açıldı. Bu bölüme 30 öğrenci alınacaktır. Bu programların amacı imalat sanayiine, fabrika ve atölyelere, şantiyelere ara eleman yetiştirmektir. Mezunlarımız ayrıca Bayındırlık ve İskan, Orman, Tarım ve Köy İşleri, Ulaştırma vb. Resmi kuruluşlar ile Kamu İktisadi teşebbüslerinde ve özel kuruluşlarda iş bulma ve çalışma imkanlarına sahiptirler.
Yüksekokulumuz Eski İlçe Halk Kütüphanesi binasında öğrenimine devam etmektedir. İki katlı yaklaşık 800 m 2 kapalı alana sahip olan okulumuz müstakil bir bahçeye de sahiptir.
Yüksekokulumuz ‘da 4 derslik, bir çizim salonu, bir bilgisayar laboratuvarı, bir İnşaat Program laboratuvarı, 100 m2’ lik bir öğrenci kantini ve yeter sayıda büro bulunmaktadır.

Hilvan ilçemizde yurt olmayıp dışarıdan gelen öğrencilerimiz genellikle kendi imkanları ile Ş.Urfa veya Hilvan’ da ev kiralamaktadırlar. Ş.Urfa Hilvan arası 55 Km. olup ulaşım süresi 40 dakika’ dır. Yüksekokulumuzun 100 m2’ lik bir kantini vardır.
Adres:Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksekokulu Hilvan/ŞANLIURFA
Tel : 0 414 6813307 – 08 - 16
Fax : 0 414 6811516

Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu:
yurtvebahcehharran.jpg


1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş, 1982 yılında 2809 Sayılı Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı hakkındaki 41 sayılı kanun hükmünde kararname uyarınca Dicle Üniversitesi’ne bağlanmıştır. İlk yıllarında İşletmecilik, Muhasebe, Harita-Kadastro, Elektrik ve İnşaat olmak üzere 5 programla şu anda Mediko-Sosyal Merkezi olarak kullanılan binada eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdürmüştür.
1985 yılına kadar bu binada,1985 yılından itibaren ise Yenişehir Kampüsü’nde bulunan ve yeni açılan İnşaat Mühendisliği bölümü ile aynı binada eğitim öğretimine devam etmiştir. 1987 yılında Yüksekokulumuz Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi kaps..... alınmıştır.İ 1988 yılından itibaren Eyyubiye kampusünde kendisine ait binalarda eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Program kapsamında, İnşaat laboratuvarı, Elektrik Atelyesi, Makine Atelyesi, Gıda Laboratuvarı, İklimlendirme ve Soğutma Laboratuvarı ile Tarım Alet ve Makinaları atelye velaboratuvarı yüksekokulumuza kazandırılmıştır. Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu 09.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Dicle Üniversitesi’nden ayrılarak yeni kurulan Harran Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
1996 yılından itibaren İktisadi ve İdari Programlar Bölümü’ne bağlı İşletme, Muhasebe ve Bilgisayarlı Muhasebe programları, Eyyubiye Kampüsü’ne yapılan dört katlı binayı Üniversite Kütüphanesi ile paylaşarak eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Bu bölümlere ek olarak daha önceden açılmış olup faaliyete geçmeyen Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı ile Piyasa Araştırmaları ve Reklamcılık Programı 1998-1999 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.

halayharran-yasam-kampus.jpg


Daha önce Üniversitemize bağlı Siverek M.Y.O. bünyesinde bulunan Radyo-Tv Yayımcılığı Programı ile Kahta M.Y.O. bünyesinde bulunan Turizm ve Otelcilik Programı da 2000-2001 öğretim yılından itibaren yüksekokulumuza dahil edilmiştir. 2001-2002 öğretim yılında ise Halkla İlişkiler, Hazır Yemek ve Aşçılık ile Otomotiv programlarına öğrenci alınmaya başlanmıştır. 2002-2003 öğretim yılında Bilgisayar Teknolojisi, Elektrik ve Mobilya dekorasyon programlarının İkili öğretimleri açılarak, öğrenci alınmıştır.
2003-2004 öğretim yılında da Büro Yönetimi ve Sekreterlik ile Çocuk Gelişimi programlarının İkinci Öğretimleri açılmış ve öğrenci alınmaya başlanmıştır. Yüksekokulumuz halen 5’ i İkinci Öğretim olmak üzere toplam 21 program, 2000’ e yakın öğrenci ve 49 öğretim elemanı ile eğitimve öğretimini sürdürmektedir.

Elektrik ,Bilgisayar Programcılığı,Gıda Teknolojisi,Otomotiv ,Harita Kadastro ,Tarım Alet ve Makineleri ,İklimlendirme Soğutma ,İnşaat ,Makine ,Mobilya ve Dekorasyon,Sekreterlik,Radyo-TV Yayımcılığı, Halkla İlişkiler ,Pazarlama,İşletmecilik,Muhasebe,Turizm ve Otel İşletmeciliği,
Hazır Yemek ve Aşçılık ,Büro Yönetimi ve Sekreterlik,Çocuk Gelişimi bölümleriyle eğitim vermektedir.
Adres:Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu Eyyübiye Kampüsü/Şanlıurfa
Telefon: +90-414-247 03 91
Faks: +90-414-247 03 92
E-Posta: sanliurfamyo.harran.edu.tr
Siverek Meslek Yüksekokulu:

Siverek Meslek Yüksekokulu, 1994 yılında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’nun 17/06/1994 tarihli toplantısında alınan bir kararla ve 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Harran Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde kurulmuştur. Siverek Meslek Yüksekokulu, 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Radyo-Televizyon Yayımcılığı ve Gıda Teknolojisi Programları ve toplam 40 öğrenciyle hizmete başlamıştır. Yüksekokulun ilk mekanı İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan ve Şanlıurfa Valiliği tarafından onarımı yapılan Selimpınar İlköğretim Okuludur. Yüksekokulumuz, Siverek Kaymakamlığı ve İlçede kamu yararına çalışan derneklerin girişimi ile 1997 yılında Endüstri Meslek Lisesinin ek binasına taşınmıştır. Bu bina, daha sonra Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onarımdan geçirilmiştir.
Radyo-TV Yayımcılığı Programı, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılı başında Şanlıurfa Merkez Meslek Yüksekokulu’na taşınmış; aynı zamanda Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı hizmet vermeye başlamıştır. 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılı başında ise Yüksekokulumuzun 3. programı olan Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Programı hizmet vermeye başlamıştır.

Yüksekokulumuzun, 63’ü Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, 53’ü Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve 58’i Gıda Teknolojisi Programlarında olmak üzere, 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılı başında toplam 174 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır. Yüksekokulumuzdaki eğitim ve öğretim hizmetleri 2 Yrd. Doç. Dr., 4 Öğretim Görevlisi, 2 Okutman ve 1 Uzmandan oluşan akademik personel tarafından yürütülmekte olup; 1’i Yüksekokul Sekreteri olmak üzere, toplam 3 adet idari personel bulunmaktadır.
TLF: 0(414) 552 30 67- 552 59 81 FAX:0(414) 552 30 67
E-mail: siverek.harran.edu.tr
Suruç Meslek Yüksekokulu:

surucmeslek-yuksek-okuklu.jpg


Seracılık,Sigortacılık ve Endüstri Bitkileri alanlarında öğrenim vermektedir.
Harran Üniversitesi Suruç Meslek Yüksekokulu
Suruç/Şanlıurfa Tlf: 0 414 6112223


Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu:
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında 10 Eylül 1992 tarihinde yapılan protokol ile Şanlıurfa 70. Yıl Kız Sağlık Meslek Lisesi binasında açılması kararlaştırılarak 1993/94 öğretim yılında Hemşirelik progr..... 30 öğrenci alınarak eğitime başlandı. 1996-97 öğretim yılından itibaren Hemşirelik bölümlerinin Bakanlar Kurulunca 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Sağlık Yüksekokulu kurulmuş ve Hemşirelik programının Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluyla ilişkisi kalmamıştır. YÖK Başkanlığınca 16.5.1994 yılında kurulması kararlaştırılan Tıbbi Laboratuar, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Radyoloji programlarına 1996-1997 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Bu üç bölümün ihtiyacı olan Biyokimya ve Mikrobiyoloji laboratuarlarıyla daktilo uygulama odası açılarak faaliyete geçirilmiştir
Tıbbi Dok. ve Sekreterlik, Radyoloji, Tıbbi Labaratuar bölümlerini bünyesinde bulundurmaktadır.
Adres:İpekyol Caddesi İpekyol/ŞANLIURFA
Telefon:0.414.3131801
Fax:0.414.3133674
E-mail: bcebeci.harran.edu.tr
Viranşehir Meslek Yüksekokulu:
Harran Üniversitesi’nin 09.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş kanunu, Resmi Gazete’nin 11.7.1992 gün ve 21281 sayılı nüshasında yayınlanmıştır. Bu kanuna göre Şanlıurfa’da bulunan Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı İlahiyat Fakültesi ile, Dicle Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi ve Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu Üniversitemize bağlanmıştır . Fen-Edehiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluş kanununda yer alımıstır. 1994 yılında bu birimlere Siverek, Hilvan, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Bozova Meslek yüksekokulları, 1995 yılında Veteriner Fakültesi, İktisadi ve İdari İlimler Fakiiltesi, Akçakale Meslek Yüksekokulu ve Ceylanpnar Meslek Yüksekokulu 1997 yılında Kahta Meslek Yüksekokulu eklenmistir. Yüksekokulumuzda 1 adet kütüphane, 1 adet Bilgisayar Laboratuvarı mevcuttur. Ayrıca Hayvan Yetiştiriciliğ ve Sağlığı ile ilgili ve Elektronik proğramı ile ilgili birer laboratuvar mevcuttur.
Bölümler:Bilgisayar Donanım,Elektronik,Hayvan Yetiştiriciliği bölümleridir.
Adres:Harran Üniversitesi Viranşehir Meslek Yüksekokulu Viranşehir/ŞANLIURFA
Tlf: 04145113078
e-mail: viransehir.harran.edu.tr
Kahta Meslek Yüksekokulu:
Harran Üniversitesi’nin 09.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kuruluş kanunu, Resmi Gazete’nin 11.7.1992 gün ve 21281 sayılı nüshasında yayınlanmıştır. Bu kanuna göre Şanlıurfa’da bulunan Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı İlahiyat Fakültesi ile, Dicle Üniversitesi’ne bağlı Ziraat Fakültesi ve Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu Üniversitemize bağlanmıştır . Fen-Edehiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruluş kanununda yer alımıstır. 1994 yılında bu birimlere Siverek, Hilvan, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Bozova Meslek yüksekokulları, 1995 yılında Veteriner Fakültesi, İktisadi ve İdari İlimler Fakiiltesi, Akçakale Meslek Yüksekokulu ve Ceylanpnar Meslek Yüksekokulu 1997 yılında Kahta Meslek Yüksekokulu eklenmistir. Yüksekokulumuzda şu anda 4 bölüm mevcuttur. Bilgisayar Proğramcılığı ve Harita Kadastro Bölümleri eğitim-öğretime 2000-2001eğitim-öğretim yılında başlamışlardır. Okulumuza ait 1 adet Alabalık Yetiştirme Tesisi mevcuttur. Ayrıca okulun bahçesinde bir adet sera kurulmuş ve ilk ürün alınarak piyasaya pazarlanmıştır. Yüksekokulumuzun içinde 1 adet Yemek kafeteryası mevcuttur. Öğrencilerimize öğle yemeği çıkarılmaktadır. Eğitim-öğretim yılı içerisinde Şanlıurfa, Nemrut ve Baraj bölgesine çeşitli teknik ve sosyal geziler düzenlenmektedir. Okulumuzdaki çeşitli bölümlerde okuyan öğrencilerden oluşturulan öğrenciler arasında futbol ve voleybol karşılaşmaları düzenlenmekte, ayrıca satranç turnuvaları yapılmaktadır.
Bilgisayar Teknolojisi ve Proğramlama,Harita Kadastro,Su Urünleri ve Tarla Bitkileri proğramlarıyla eğitim vermektedir.
Adres :Harran Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Kahta
Tlf : 0.416.725 81 50 Faks : 0.416 725 7792
E-mail: kahta.harran.edu.tr
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst