Harput Köftesi

~AnıL~

Kayıtlı Üye
MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst