Hanım " lafı nereden geliyormuş?

'hayaL

Bayan Üye
" Hanım " lafi nereden geliyormuş meğerse...

Söylenir ki, bir gün Cengiz Han, tüm hanlarını toplamış, sağ yanına da eşini oturtmuş;

Cengiz Han, hanlarına,

-- "Ben Hanlar Han'ı Cengiz Han, hepinizin Han'ıyım" eşini göstererek;

-- "Bu da benim Han'ım" demiş.

İşte erkeklerin "eşim" anlamında söyledikleri "hanım" kelimesi oradan geliyormuş...

Ne kadar insanca değil mi?

Türkler'de kadının adı da var, yeri de. Üstelik saygınlığı da..

---> Hanım " lafı nereden geliyormuş?

Peki ozaman Hanımefendi ne demek ?
Eşim efendi mi demek ?

Ben bayan müşterilere Hanımefendi diyorum. Herkes diyor. Evimin efendisi mi oluyor bayan ?

Ben bayan müşterilere Hanımefendi diyorum. Herkes diyor. Evimin efendisi mi oluyor bayan ?

hangi kelimeyi gerçek anlamında kullanıyoruz ki? birsürü kelimeyi bilip bilmeden kullanıyoruz bunuda belki öyle yapıyoruzdur...sende bayan diye hitap edersin bundan sonra aklında soru işareti kalmaz

Başka bir yerde okumuştum... Anlatılmak istenen güzel, hikaye pek inandırıcı gelmiyor ama doğruluk payı olabilir...

Başka bir yerde okumuştum... Anlatılmak istenen güzel, hikaye pek inandırıcı gelmiyor ama doğruluk payı olabilir...

bu tür hikayeler okudum cok...eski kapı tokmakları falan bilirsin onu da...eskiler çok düşünceliymiş dogru olabilir ama olmasa bile dedigin gibi önemli olan anlatılmak istenen şeyy

Söylenir ki, bir gün Cengiz Han, tüm hanlarını toplamış, sağ yanına da eşini oturtmuş;

Cengiz Han, hanlarına,

-- "Ben Hanlar Han'ı Cengiz Han, hepinizin Han'ıyım" eşini göstererek;

-- "Bu da benim Han'ım" demiş.

budur​

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri