Hamurda SaLam (Alman Mutfagi)

CimCime66

Bayan Üye
Malzemeler

•400 gr. salam
•Sos için: 8 yemek kasigi yogurt, 4 yemek kasigi hardal, 1 adet salatalik tursusu, 1 demet dereotu, Toz seker, Karabiber, Tuz
•15 gr. maya
•50 ml. süt (3,5 yemek kasigi)
•330 gr. un (2,5 su bardagi)
•2 adet yumurta
•50 gr. yumusak margarin
•1 adet yumurta sarisi
•Tuz
Tarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı
Puanı: 5
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin. Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin. 300 gr. unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin. Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun. Düzgün bir hamur elde edin. 10 dakika kabarmaya birakin.

Hamuru 30x15 cm. büyüklügünde açin. Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin.
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin. Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin. 20 dakika dinlenmesi için bekletin. Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün. 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.

Sos için, yogurt ve hardali karistirin. Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin. Dereotunu kiyin. Her ikisini sosa karistirin. Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin. Hamurda salamin yaninda servis yapin.
 
---> Hamurda SaLam (Alman Mutfagi)

Türkiye'de adı selami olanlar Alman hükümetini dava edebilir sırf bu yüzden. haberiniz olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst