Hestia
Bayan Üye
Gerekli malzemeler
Bir buçuk kilogram hamsi
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytin yağ
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çam fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı mısır unu
3 tane yumurta
Hamsi kuşu tarifi
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın, kılçıklarını çıkarırken kuyruğunu koparmamaya dikkat edin.
Temizlenmiş hamsileri süzgece koyun ve tuzlayıp 10 dakika bekletin
Bir tencerenin içine kuru soğanları ince ince doğrayın ve bir miktar zeytinyağı, çam fıstığı ile birlikte kavurun
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra soğanların olduğu tencereye koyup karıştırın
Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, tuzunu kontrol ettikten sonra kuş üzümlerini de serpip, suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
Maydanozları ince ince kıyın, karabiber, toz şekeri karıştırıp pilavın içine dökün ve karıştırın
Hamsilerden iki tanesini avucunuzun içine alın ve baş kısımlarını aynı yöne gelecek şekilde ayarlayıp üzerlerine hamsi kuşu için hazırladığınız pirinçli karışımından 1 tatlı kaşığı koyup, üzerine tekrar hamsi koyun ve yine baş kısımlarının aynı yönde olmasına dikkat edin. Baş kısımlarını ve kuyruk kısımlarını kıvırarak dolma şeklini verin.
Yumurtaları bir kâseye dökün ve çırpın, hamsi kuşu dolmalarını önce yumurtaya batırın sonra üzerini bolca mısır unu ile bulayın
Kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyun ve kızdırıp hamsi kuşu dolmalarınızı iyice kızartıp servis edin
Afiyet olsun
Bir buçuk kilogram hamsi
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytin yağ
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çam fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı mısır unu
3 tane yumurta
Hamsi kuşu tarifi
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın, kılçıklarını çıkarırken kuyruğunu koparmamaya dikkat edin.
Temizlenmiş hamsileri süzgece koyun ve tuzlayıp 10 dakika bekletin
Bir tencerenin içine kuru soğanları ince ince doğrayın ve bir miktar zeytinyağı, çam fıstığı ile birlikte kavurun
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra soğanların olduğu tencereye koyup karıştırın
Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, tuzunu kontrol ettikten sonra kuş üzümlerini de serpip, suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
Maydanozları ince ince kıyın, karabiber, toz şekeri karıştırıp pilavın içine dökün ve karıştırın
Hamsilerden iki tanesini avucunuzun içine alın ve baş kısımlarını aynı yöne gelecek şekilde ayarlayıp üzerlerine hamsi kuşu için hazırladığınız pirinçli karışımından 1 tatlı kaşığı koyup, üzerine tekrar hamsi koyun ve yine baş kısımlarının aynı yönde olmasına dikkat edin. Baş kısımlarını ve kuyruk kısımlarını kıvırarak dolma şeklini verin.
Yumurtaları bir kâseye dökün ve çırpın, hamsi kuşu dolmalarını önce yumurtaya batırın sonra üzerini bolca mısır unu ile bulayın
Kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyun ve kızdırıp hamsi kuşu dolmalarınızı iyice kızartıp servis edin
Afiyet olsun