ashli
Bayan Üye
HAMSİ ÇİTLEMESİ (TRABZON)
Yarım kg hamsi
Yarım demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yayvan bir tancere yağlanır. Temizlenmiş hamsiler dizilir. Üzerine iri kıyılmış maydanoz, tuz serpilir. Su gezdirilir. Kapağı kapatılır. Orta ateşe yerleştirilir. Tencereden çıtırtı gelmeye başlayınca pişmiş demektir.
Yarım kg hamsi
Yarım demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yayvan bir tancere yağlanır. Temizlenmiş hamsiler dizilir. Üzerine iri kıyılmış maydanoz, tuz serpilir. Su gezdirilir. Kapağı kapatılır. Orta ateşe yerleştirilir. Tencereden çıtırtı gelmeye başlayınca pişmiş demektir.