Hamilelik işaretleri

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Vücutta hamile olmaktan kaynaklanan değişiklikleri ne kadar iyi biliyorsunuz? İşte, sizin için bulantı, kusma gibi bildik belirtilerin dışında kalan hamilelik işaretleri…

Hamilelik işaretleri olarak regl olmama, hassas göğüsler, karında gaz oluşması gibi belirtileri muhtemelen biliyorsunuzdur. Ama hamileliğin kendini hissettirdiği başka ipuçları da var.

İşte o hamilelik belirtileri…

Koku hassasiyeti
Hamile kaldığınızda kokulara karşı aşırı hassasiyet gösterebilirsiniz. Sadece tat alma hissiniz değişmez, burnunuz yemekten parfüme kadar her tür kokuya duyarlı hale gelir. Bazı kokular midenizi bulandırırken bazıları hoşunuza gidebilir.

Sıcaklama
Bir kere bebek rahminize düştüğünde vücut ısınız hafif hafif artar. Bebek için bir kuvöz görevi görürsünüz ve embriyo büyümek için sıcak bir çevreye ihtiyaç duyar. Bu size uyurken rahatsızlık verir, yanaklarınız kızarır ve genelde çevrenizdekilerin hissettiğinden daha çok sıcak gelir size. Bu sıcaklamalar kış için harika olabilir ama sıcak yaz ayları boyunca oldukça rahatsızlık veren bir durumdur.

Kalp atışlarının yükselmesi
Hamileliğinizin en başlarında kalp ritminiz öncekinden biraz daha hızlı atmaya başlar. Vücudunuz minik bir insan oluşturmakla meşgul olduğundan kalp atım hızı 10 atım/dakika artar. Kalbin pompaladığı kan miktarı öncekine oranla yüzde 25 artar.

Vücudunuz genel olarak çok çalışır. Eğer bu durum kendini çok fazla fark ettirir ve sizi rahatsız ederse, doktorunuza danışın, ama unutmayın, bu, genelde hamileliğin normal bir parçasıdır.

Memelerin kaşınması
Bazı annelerin memelerinde kaşıntı olurken bazılarınınkinde ağrı olur. Bazıları da her ikisini yaşar. Tüm değişikliklerle vücudunuz zor zamanlar geçirir ve bunlar, göğüslerin bebeği emzirme hazırlığıdır. Ama dert etmeyin, lanolinli kremler bu kaşıntı rahatsızlığını azaltmaya yardım eder. Memelerdeki ağrı için de gebe sutyenleri kullanmak, sıkı giysilerden kaçınmak işe yarayabilir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri