Halkla İlişkiler ve Tanıtım Mezunları Ne İş Yapar?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

İletişim araçlarının ve bağlarının giderek artması, iletişimi insanlar ve kurumlar için son derece önemli hale getirmiştir. Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü, öğrencilerine iletişimin geçmişten günümüze aşamalarını, doğru iletişim kurma ve sürdürmenin amaçları ve yollarını detaylıca öğretmektedir. Halkla ilişkiler, kurum ve markalar için hedef kitlede sempati ve destek uyandırma için yürütülen yönetim fonksiyonudur. Bu bölümden mezun olan kişi, halkla ilişkiler elemanı sıfatı kazanır. Halkla ilişkiler elemanı, kurumun yaptığı organizasyon ve faaliyetleri basına tanıtma, kurumun toplumdaki algısını yönetebilme ve şekillendirme, kurumun iç iletişimini yönetme gibi bölümlerde çalışabilirler. Ayrıca, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü, kişinin birebir insan ilişkilerinde de başarılı olmasını sağlar, bu yüzden halkla ilişkiler elemanları kişilerarası sağlıklı iletişim kurma konusunda da yetkin olurlar.

Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü okumak isteyen kimselerin dış görünüşüne önem veren, dışa dönük, etkili ve topluluk karşısında konuşma konusunda bir sorun yaşamayan ayrıca Türkçe'ye hakim kimseler olması mesleğinde başarılı olmalarını kolaylaştırmaktadır. Program dört yıl eğitim vermektedir ve ülkemiz üniversitelerinde iletişim alanında oldukça saygın öğretim üyeleri eğitim vermektedir.

Halkla ilişkiler ve tanıtım mezunlarının özellikle özel sektörde iş imkanları oldukça geniştir. Kurumlar için basın ve müşteri ilişkileri günümüzde oldukça önemli bir hale gelmiştir. Hemen hemen her kurumun halkla ilişkiler departmanı bulunmaktadır. Mezunlar, bu kurumlarda görev alabilir, kurumun iletişimle ilgili departmanlarında çalışabilirler. Yabancı dilini ilerleterek ve deneyim kazanarak mesleğinde yükselebilir, zamanla halkla ilişkiler müdürü, halkla ilişkiler şefi olabilirler. Meslekte yaşamında tecrübe kazandıktan ve müşteri portföyü oluşturduktan sonra dileyenler kendi ajanslarını açabilirler. Müşterilerine iletişim hizmetleri verebilir, kendi projelerini üretebilirler.

Özel sektörde çalışmak istemeyenler için KPSS puanlarına göre atama sonucunda kamu kurumlarında da çalışma olanağı mevcuttur. Fakat iletişim fakültesi mezunları için açılan kadro diğer bölümlere göre azdır. Bundan dolayı sınavda yüksek puan almak gerekmektedir.

Akademik kariyer düşünen kimseler de lisans eğitimi bittikten sonra yüksek lisans yaparak akademik kariyerlerine başlayabilirler. Daha sonra doktorasını da yaparak yardımcı doçent, doçent, profesör olarak akademik alanda faaliyet gösterebilirler.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst