Halep'te ilk bombalı saldırı

buğlem

Bayan Üye
Halep'te ilk bombalı saldırı


Suriye'de mart ayından bu yana kitlesel gösterilerin yaşanmadığı tek kent olan Halep'te ilk kez düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 28 kişi öldü. Dünkü toplam ölü sayısı ise 80'i aştı

Suriye'de geçtiğimiz mart ayında başlayan halk ayaklanmalarında kitlesel protesto gösterilerinin yaşanmadığı tek kent olan Halep, dün iki ayrı bombalı saldırıyla sarsıldı. Böylece 'Arap Baharı' sürecinde kentte ilk kez bombalar patlarken, olaylarda 28 kişi hayatını kaybetti, 235 kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında askerlerin yanı sıra sivillerin de bulunduğu belirtildi. Bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırıların, sanayi ve ticaret kenti olarak bilinen Halep'in Muhallak bölgesindeki askeri güvenlik şubesine ve ardından Arkub bölgesinde bulunan asayişi sağlama güçleri taburuna gerçekleştirildiği bildirildi.

53 MUHALİF ÖLDÜ
Patlamalardan sonra olay yerinden canlı yayın yapan Suriye devlet televizyonu, tahrip olmuş binaların ve etrafa saçılmış cesetlerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, zeminde açılan derin çukurlar, yıkılan duvarlar ve tahrip olmuş araçlar dikkat çekti. Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi, dün ülke genelinde ordu birlikleri tarafından düzenlenen operasyonlarda en az 53 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Konseyin açıklamasına göre, sadece Humus'ta 39 kişi ölürken, başkent Şam'ın Madaya mahallesinde Suriye ordusuyla Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Deyr ez Zor kentinin Kuraya mahallesinin ve Zebedani kentinin de kuşatıldığı kaydedildi.

MUHALİFLER ESAD YÖNETİMİNİ SORUMLU TUTTU
Beşar Esad hükümeti, Halep'te dün düzenlenen saldırılardan 'silahlı teröristler'i sorumlu tutarken, muhalifler, rejimin Humus'ta yaşanan katliamı gözlerden kaçırmak için provokasyon düzenlediğini savundu. Başkent Şam'da 23 Aralık ve 27 Ocak'ta yaşanan patlamalarda da 70'ten fazla kişi ölmüştü.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst