sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Hafızaya dost yiyecekler
Hafızamıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çağın en tehlikeli hastalığı olan Alzheimera yakalanmamak için hafızayı geliştiren alıştırmalar ve besinler kullanılmalıdır. İşte, hafızaya dost yiyecekler ;
Çilek, böğürtlen, kiraz ; Beynin ilerleyen yaşla birlikte, azalan becerileri kazanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle hafızayı destekleyen meyvelerdir.
Avokado ; E vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. İçerdiği C vitamini ile, avokado Alzheimer hastalığının gelişimini ve başlamasını engellemektedir.
Ay çekirdeği ; E vitamini deposu olan çekirdek, günde 20-25 gr. kadar alınmalıdır. Beynin hafıza merkezini destekler ve beyin gelişimi hızlanır.
Balık ; Balık, omega3 açısından çok sağlıklıdır. Beyinde pek çok sinirin işini yapabilmesi için gerekli olan omega3 nedeni ile haftada 1-2 kez yenilmelidir.
Fıstık ezmesi ; E vitamini açısından çok zengindir. Bu nedenle beyin sağlığına çok faydalıdır. Badem de aynı şekildedir.
Tam tahıllı gıdalar ; Lif kaynağı olan bu besinler, zeytinyağı ile tüketilirse Alzheimera engel olmaktadır.
Yeşil yapraklı sebzeler ; Lahana, kara lahana, brokoli, ıspanak E vitamini ve folik asit açısından zengindir. Folik asit ve E vitamini beyni korur.
Hafızamıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çağın en tehlikeli hastalığı olan Alzheimera yakalanmamak için hafızayı geliştiren alıştırmalar ve besinler kullanılmalıdır. İşte, hafızaya dost yiyecekler ;
Çilek, böğürtlen, kiraz ; Beynin ilerleyen yaşla birlikte, azalan becerileri kazanmasını sağlamaktadır. Bu nedenle hafızayı destekleyen meyvelerdir.
Avokado ; E vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. İçerdiği C vitamini ile, avokado Alzheimer hastalığının gelişimini ve başlamasını engellemektedir.
Ay çekirdeği ; E vitamini deposu olan çekirdek, günde 20-25 gr. kadar alınmalıdır. Beynin hafıza merkezini destekler ve beyin gelişimi hızlanır.
Balık ; Balık, omega3 açısından çok sağlıklıdır. Beyinde pek çok sinirin işini yapabilmesi için gerekli olan omega3 nedeni ile haftada 1-2 kez yenilmelidir.
Fıstık ezmesi ; E vitamini açısından çok zengindir. Bu nedenle beyin sağlığına çok faydalıdır. Badem de aynı şekildedir.
Tam tahıllı gıdalar ; Lif kaynağı olan bu besinler, zeytinyağı ile tüketilirse Alzheimera engel olmaktadır.
Yeşil yapraklı sebzeler ; Lahana, kara lahana, brokoli, ıspanak E vitamini ve folik asit açısından zengindir. Folik asit ve E vitamini beyni korur.