Im_Awesome
Kayıtlı Üye
Hem lezzetli hem kilo aldırmayan hafif yemek pişirme teknikleri..
Doğru mutfak aletleri
Buharlı pişiriciler ve düdüklü tencereler yağsız pişirmek demektir. Dolayısıyla sağlıklı mutfağın vazgeçilmez aletidir. Besinlerin doğal içeriklerini korumasını sağlar.
Kapaklı wok da yiyeceklerin tavada buharlı hazırlanmasına yardımcı olur.
Izgara ve mangal her zaman sağlıklıdır.
Doğru besinler
Özellikle kaymağı alınmış süt ürünleri: Maksimum yüzde 20 yağlı beyaz peynir yüzde 15 yağlı krem peynir yarı kaymaklı süt yarı kaymaklı konsantre süt…
Et tavuk ve sebze bulyonlar
Mısır nişastası ve yer alması
İnce doğranmış taze yeşillikler: kekik defne biberiye fesleğen Frenk soğanı nane maydanoz rezene…
Baharatlar: köri kırmızı biber safran muskat tarçın acı biber zencefil…
Sarımsak soğan limon…
Karışık çeşniler: Çeşitli sirke türleri hardal (klasik acı aromalı vs) turşular kapari zeytinyağı çeşitleri
Şekersiz ve yağsız toz kakao
'Doğal' içerikle hazırlanmış konserveler ve dondurulmuş yiyecekler
Yağsız pişirme teknikleri
Suda
Bütün besinler bu şekilde pişirilebilir. Zamanı belki biraz daha uzun sürecektir; fakat yiyecekler tüm besin değerlerini vitaminlerini koruyacaktır. Et veya balık pişirirken güzel bir esans için pişirme esnasında içine biraz baharat veya bulyon katabilirsiniz.
Güveçte
Sebze et ve balıkla yapılacak yemekler için idealdir. Güveç kabında buharda düşük ateşte yavaş yavaş pişirilir. Bu da aynı şekilde uzun süren ama çok sağlıklı bir yöntemdir.
Fırında
Fırında et balık sebze pasta kek; kısacası her türlü yemek hazırlanabilir. Et ve balık yemeklerine bulyonlar sebze yemeklerine ise yeşillik ve baharatlar ekleyerek sağlığını bozmadan lezzet katabilirsiniz. Ayrıca bazı markaların buharlı fırınlarından da edinebilirsiniz.
Izgarada
Et ve balık yemekleri için idealdir. Izgaranızı deniz ürünleri ve yağsız et parçalarıyla doldurun. Tavuk yapacaksanız mutlaka derisini yüzün. Böylece kalori ve doymuş yağdan kurtulursunuz. Yine sağlıklı bir lezzet için biraz kabak patlıcan mantarı da şişe dizin.
Buharda
Düdüklü tencerede yapılan yiyecekler besin değerlerini iyi bir şekilde korurlar. Ayrıca hafif soslar katılarak oldukça lezzetli yemekler hazırlanabilir; örneğin beyaz peynir ve yeşillikler domates limon suyu gibi…)
Doğru mutfak aletleri
Buharlı pişiriciler ve düdüklü tencereler yağsız pişirmek demektir. Dolayısıyla sağlıklı mutfağın vazgeçilmez aletidir. Besinlerin doğal içeriklerini korumasını sağlar.
Kapaklı wok da yiyeceklerin tavada buharlı hazırlanmasına yardımcı olur.
Izgara ve mangal her zaman sağlıklıdır.
Doğru besinler
Özellikle kaymağı alınmış süt ürünleri: Maksimum yüzde 20 yağlı beyaz peynir yüzde 15 yağlı krem peynir yarı kaymaklı süt yarı kaymaklı konsantre süt…
Et tavuk ve sebze bulyonlar
Mısır nişastası ve yer alması
İnce doğranmış taze yeşillikler: kekik defne biberiye fesleğen Frenk soğanı nane maydanoz rezene…
Baharatlar: köri kırmızı biber safran muskat tarçın acı biber zencefil…
Sarımsak soğan limon…
Karışık çeşniler: Çeşitli sirke türleri hardal (klasik acı aromalı vs) turşular kapari zeytinyağı çeşitleri
Şekersiz ve yağsız toz kakao
'Doğal' içerikle hazırlanmış konserveler ve dondurulmuş yiyecekler
Yağsız pişirme teknikleri
Suda
Bütün besinler bu şekilde pişirilebilir. Zamanı belki biraz daha uzun sürecektir; fakat yiyecekler tüm besin değerlerini vitaminlerini koruyacaktır. Et veya balık pişirirken güzel bir esans için pişirme esnasında içine biraz baharat veya bulyon katabilirsiniz.
Güveçte
Sebze et ve balıkla yapılacak yemekler için idealdir. Güveç kabında buharda düşük ateşte yavaş yavaş pişirilir. Bu da aynı şekilde uzun süren ama çok sağlıklı bir yöntemdir.
Fırında
Fırında et balık sebze pasta kek; kısacası her türlü yemek hazırlanabilir. Et ve balık yemeklerine bulyonlar sebze yemeklerine ise yeşillik ve baharatlar ekleyerek sağlığını bozmadan lezzet katabilirsiniz. Ayrıca bazı markaların buharlı fırınlarından da edinebilirsiniz.
Izgarada
Et ve balık yemekleri için idealdir. Izgaranızı deniz ürünleri ve yağsız et parçalarıyla doldurun. Tavuk yapacaksanız mutlaka derisini yüzün. Böylece kalori ve doymuş yağdan kurtulursunuz. Yine sağlıklı bir lezzet için biraz kabak patlıcan mantarı da şişe dizin.
Buharda
Düdüklü tencerede yapılan yiyecekler besin değerlerini iyi bir şekilde korurlar. Ayrıca hafif soslar katılarak oldukça lezzetli yemekler hazırlanabilir; örneğin beyaz peynir ve yeşillikler domates limon suyu gibi…)