Haemocompletan-p

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
Formülü:

1 g Fibrinojen Şişe 1
400-700 mg İnsan albümini Şişe 1
1400-2000 mg Protein Şişe 1
800-1400 mg İnsan albümini Şişe 2
2800-4000 mg Protein Şişe 2
2 g Fibrinojen Şişe 2
Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kanama diyatezinde aşağıdaki durumlarda :
1.Konjenital hipo-,dis-ve afibrinojemi
2. Aşağıdaki sebeplerle edinilmiş hipofibrinojenemi
a) Şiddetli karaciğer parankim hasarı durumlarında sentez bozuklukları
b) Disemine intravasküler koagülasyon ve hipertfibrinoliz artmış damar içi tüketim.
Bir defibrinasyon sendromu ile ilişkili en önemli klinik tablolar şunlardı : Doğum komplikasyonlar, tranfüzyon hataları ve intoksikasyonlar sonrası hemoliz, tüm şok türleri, yaralanmalar, cerrahi müdahaleller ve akciğer uterus ve prostat tümörleri, karciğer sirozu, akut lösemiler.
Kontrendikasyonları:

Potansiyel olarak öldürücü kanam durumları haricine, aşikar tromboz, miyokard enfarktüsü.
Uyarılar/Önlemler:

Dondurularak kurutulmuş madde koruyucu içermez Heamocomplettan P sulandırıldığında renksiz yada sarımsı renkte, berrak veya opalesan görünümündedir. Haemocomplettan P'yi uygulamadan önce, hastada fibrinojen eksikliği, Clauss metoduna dayanan bir fibrinojen çalışması yaparak ortaya çıkartılır. Aşıldığı zaman kanamaların olabileceği kritik plazma fibrinojen seviyesi 100 mg/dL aralığında bulunur. Normal değerler 200-450 mg/dl aralığında bulunur. Edinsel bir fibrinojen eksikliği nedeniyle olan kanamalar tedavi edilirken, primer hastalığın doğasına bağlı olarak, fibrinojene ek olarak başka koagülasyon faktörlerinin de baskılanması gerektiği hesaba katılmalıdır. Bu özellikle karaciğer hastalıklarında geçerlidir. Böyle durumlarda, sadece Haemocomplettan P'yi değil aynı zamanda konsantre formda koagülasyon faktörleri II, VII, IX ve X'u içeren protrombin kompleks konsantresini de uygulamöak gerekebilir. Tüketim koagülopatisinde , ikame tedavisinin başlaybilmesi için hastanın heparin tedavisine başlamış ve antitrombin -III seviyelerinin normal değer aralığına gelmiş olması gerekltiğini lütfen unutmayınız. Haemocomplettan P sıklıkla obstetrik komlikasyonların tedavisnde kullanılmaktadır. Hamilelik boyunca ve emzirme sırasında ilacın kullnımına dair olumsuz rapor bulunmamaktadır.
Yan etkiler/Advers etkiler:

Haemocomplettan P pek çokkişide istenmeyen reaksiyonlara yol açmaz. seyrek olarak lalerjik reaksiyonlar ve vücut ısısında artış gözlenmiştir. gerekli tedavi yan etkinin doğasına ve şiddetine bağlıdır. Allerjik-anaflaktik reaksiyonlar oluşursa, ilaç derhal kesilmelidir. Gerekli görüldüğü taktirde, aşağıda verilen tedavi verilmelidir. Şiddetli reaksiyonlar (anafilaktik şok): Reaksiyonun şiddetine bağlı olarak: Derhal adrenalin (yavaş, iv) ve yüksek doz kortikosteroid (yavaş, iv); hacim tamamlayıcısı, oksijen. hastanın allerjiye eğilimi olduğu biliniyorsa, profilaktik olarak antihistaminler ve kortikosteroidler verilmelidir. Haemocomplettan P HBsAg, anti HIV, anti HIV-1 ve anti HIV -2 için negatif olan sağlıklı donörlerin plazmalarından türetilmiştir. Plazmada ALT (SGPT) seviyeleri de belirlenir ve değerlerin testlerde belirtilen normal aralığın üst sınırının iki katından fazla bulunması durumunda kanlar reddedilir.
İlaç etkileşimleri:

Bilinmemektedir.
Kullanım şekli ve dozu:

Haemocomplettan P'nin dozu kanamanın derecesine göre ayarlanmalıdır. Genelklikle başlangıçta takip eden infizyonlar şeklinde ihtiyaç duyulduğu gibi 1-2 g verilir. Buna karşılık şiddetli kanama durumunda, örneğin plasentanın prematüre ayrılması, 4-8g derhal gerekebilir. Çocuklarda doz, vücut ağırlığına ve çocuğun ihtiyacına göre seçilmelidir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst