Hadis-i Şerifler

уαяєη

ɘƨмɘя
Bayan Üye
''Dünya bir meta'dır. Dünya metaının en hayırlısı saliha kadındır.'' (Müslim)

''Her göz zanidir. Şurası muhakkak ki, kadın koku sürünür, sonra da (erkek) cemaate uğrarsa o da zaniyedir.'' (Tirmizi, Edeb 35)

''Her kim rüyasında beni görürse muhakkak o, uyanık bir halde beni görecektir. Çünkü şeytan bana benzer bir surete giremez.'' (Buhari)

''Bana, (dünyanızdan) koku ve kadın sevdirildi. Gözümün nuru ise namazda kılındı.'' (Nesai, İşretu'n-Nisa 1)

''Din kardeşi hakkında gıyabi olarak edilen dua dergah-ı icabetten reddolunmaz.'' (Camiu's Sağir)

''İnsanlar kıyamet günü öylesine ter akıtırlar ki, bu terler yerin içinde yetmiş zira'lık derinliğe kadar iner ve bu ter (yer üstünde de birikerek insanları konuşamaz hale getirmek üzere ağızlarına) gem vurur ve kulaklarına kadar ulaşır.'' (Müslim, Cennet 61)

''Bir kavmin (mahkemelerinde) haksız yere hükümler verilirse, o kavimde mutlaka kan yaygınlaşır. Bir kavm ahdinden dönüp gadre yer verirse, Allah onlara mutlaka düşmanlarını musallat eder.'' (Muvatta, Cihad 26)

''Yahudilerle savaşacak ve onları öldüreceksiniz. Öyle ki taş dahi: "Ey Müslüman, işte Yahudi, arkamda (saklandı), gel, öldür onu!" diyecek.''
(Buhari, Cihad 94)

''İş ehli olmayana, layık olmayana tevdi edildiği, verildiği zaman kıyameti bekle.'' (Buhari)

''Bir kulun kalbinde (ümit ve korku) birleşti mi Allah o kulun ümid ettiği şeyi mutlak verir ve korktuğu şeyden de onu emin kılar.''
(Tirmizi, Cenaiz 11)

''Kıyamet günü insanlar beyaz, bembeyaz, has unun çöreği gibi bir yerde toplanacaklar. Orada hiç kimsenin bir işareti (evi, bağı vs.) olmayacak.''
(Buhari, Rikak 44)

''Ruhlar toplanmış cemaatler (gibidir). Onlardan birbiriyle (önceden) tanışanlar kaynaşır, tanışmayanlar ayrılırlar.'' (Buhari, Enbiya 2)

''Dilenmede olan (kötülükleri) bilseydiniz kimse kimseye birşey istemek için asla gitmezdi.'' (Nesai, Zekat 83)

''Allah kıskançtır, mümin de kıskançtır. Allah'ın kıskanması, müminin Allah'ın haram ettiği şeyi yapmasıdır.''
(Müslim, Tevbe 36)

''Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir.''
(Ebu Davud, Sünnet 3)

''Kapların ağzını örtün, dağarcık (ve tulukların) ağzını bağlayın. Zira yılda bir gece vardır ki onda veba yağar. Şayet ağzı açık kaba veya bağsız dağarcığa rastlarsa bu vebadan ona mutlaka iner.'' (Müslim)

''Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkatte mü'minlerin misali, bir bedenin misalidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa, diğer uzuvlar uykusuzluk ve hararette ona iştirak ederler.''
(Buhari, Edeb 27)

''İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz.'' (Ebu Davud, Salat 361)

''Allah Teala Hazretleri güzeldir, güzeli sever. Kibir ise hakkın iptali, insanların tahkiridir.'' (Müslim)

''Bir şahıs diğerini Allah (c.c.) için kardeş edindiğinde, ismini, babasının ismini ve kimlerden olduğunu da sorsun. Böyle yapmak muhabbeti daha fazla devam ettirir.'' (Tirmizi)

''Dostunu severken ölçülü sev, günün birinde düşmanın olabilir. Düşmanına da buğzunu ölçülü yap, günün birinde dostun olabilir.'' (Tirmizi, Birr 60)

''Ben bir yere dayanarak yemek yemem.'' (Buhari, Et'ime 13)

''Tırnaklarınızı kesiniz, kestiklerinizi gömünüz, dişetlerini yemek kırıntılarından temizleyiniz. Misvak kullanınız. Sararmış dişle, kokar ağızla yanıma gelmeyiniz.'' (Tirmizi)

''Ümmetim yağmur gibidir, evveli mi, ahiri mi daha hayırlıdır bilinemez.''
(Tirmizi)

''Devlet makamı, millet tarafından ehli olmayan kimseye saltanat tahtı yapılıp oturtuldu mu, o millet felaketi gözlemelidir.''
(Buhari)

''Dul ve kimsesizler için çalışan, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri oruç tutup geceleri de ibadet eden kimse gibidir.'' (Buhari)

''Ümmetimin en edepsizi Ashab-ı Kiram'ın aleyhinde fena lisana (kötü söze) cüret eden şerir kimsedir.'' (Menavi)

''İki kişilik yemek üç kişiye, üç kişilik yemek dört kişiye yeter.'' (Buhari)

''Kişi sevdiğiyle beraberdir.'' (Tirmizi)

''Kim bir günde yüz kere "Sübhanallahi ve bihamdihi" derse hataları dökülür, hatta denizin köpüğü kadar (çok) olsa bile.'' (Buhari)

''Rabbini zikreden kişi ile zikretmeyen kimsenin benzeri diri ile ölü gibidir.''
(Buhari)

''Kimse, öfkeli iken iki kişi arasında hüküm vermesin.'' (Buhari)

''Allahım, şikak ve nifaktan ve kötü ahlaktan sana sığınırım.'' (Ebu Davud)

''Siz Allah'a hakkıyla tevekkül edebilseydiniz, sizleri de, kuşları rızıklandırdığı gibi rızıklandırırdı: Sabahleyin aç çıkar; akşama tok dönerdiniz.'' (Tirmizi)

''Ey Ademoğlu! Eğer fazla malını Allah yolunda harcarsan bu senin için daha hayırlıdır. Kendine saklarsan senin için zararlıdır. Kifaf (yeterli miktar) sebebiyle levm edilmezsin.'' (Müslim)

''Kim (malını arttırmak için) insanlardan dilenirse, o mutlak surette ateş talep etmiş olur. Öyleyse ister azla yetinsin isterse çoğaltmayı istesin, (artık kendisi bilir).'' (Müslim)

''Allah Teala Hazretleri buyuruyor ki: "Benim celalim adına birbirlerini sevenler var ya! Onlar için nurdan öyle minberler vardır ki, peygamberler ve şehidler bile onlara gıpta ederler." (Tirmizi)

''Kıyamet gününde ümmetimin (iki alameti olacak : Biri) secde sebebiyle alnındaki parlaklık, (diğeri de) abdest sebebiyle kollarındaki parlaklıktır.''
(Tirmizi)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri