Hadi! Bu ilk değiL ya

LoKuMuM<3

Bayan Üye
HADİİ! BU İLK DEĞİL YA!

-Alsana neyi bekliyorsun?
-Hayır alamam!
-Al hadi! Bu ilk değil ya!
-Alayımda… Ya anlaşılırsa. Ya biri bunun farkına varırsa. Halim ne olur?
-Yapma eski dostum. Sen kıvrak zekanla bu işin içinden çıkabilirsin.
-Ne yapabilirim ki?
-En azından bir yalan söyleyebilirsin. Yalan söylemek için mektep okumak gerekmez.
-Doğru ama içimde yine de bir soğukluk var bu işe karşı.
-Amma abartın ha! Bu işi yapan tek sen değilsin ya! Senin astında yapıyor, üstünde… Hesap vermen gereken kişiler bile yapıyor. Sen yapmışsın çok mu?
-İyi ama. Bu kadarı çok fazla değil mi?
-Üfff!işe hep olumsuz yönleriyle bakıyorsun. Bir de güzel tarafını düşün. Mesela geçen gün sokakta gördüğün Mercedes. Yağ gibi kaymıyor muydu sokaklarda. Zaten araban eski. Modası da geçti. Artık herkeste var. Beğenmedim desene! Almak istemem desene! Dahası çocuğun gelecek sene yeni bir okula başlayacak. Onu en iyi okulda okutmak istemez misin?
-İsterim, hem de çok.
-Daha ne işte! Al ve mutlu yaşa. Hem sen sıkıntı çekme hem de çocuğun.
-Doğru diyorsun. Ama; bu parada birçok muhtacın hakkı var.
-Bırak onu başkaları düşünsün. Bu konuyu defalarca tartışmıştık. Bu iyi yaşaman için bir fırsat.
-Ama büyük günah olduğunu söylüyorlar.
- Evet ama dedikleri kadar değil. Hem Allah affedici değil midir? Emekli olunca bir hac turu yaparsın olur biter.
-Ya onu yapamadan ölürsem?
-****** olma! Sen daha çok yaşarsın bana güven. Öyle namaz filan kılmadığına da bakma. Sen iyi bir adamsın, senin kalbin temiz
- Gerçekten öyle miyim?
- Yoksa bana inanmadın mı? Sen şu ana kadar hiçbir canlıyı öldürdün mü?
-Hayır.
-İşte seni kurtaracak ve yükseltecek şey de bu.
-Yaaa!
-Senin deden de hafız değimliydi?
-Hafızdı.
-İşte sen ceddi cennetlik zâtsın. Sen mi cennete girmeyeceksin. Neden öyle suç işlemiş gibi bakıyorsun? Senin bu ülkeye hiç yararın dokunmadı mı? Birçok kişiye iş buldun, halka hizmet götürdün. Aslında senin yerin burası olmamalı. Sen daha iyi yerlere lâyıksın. O parayı hak etmediğini mi zannediyorsun? O para senin, anladın mı? Senin! Hiç kimsenin olmadığı kadar senin.
-Üstüme gelme!
-Üstüne gelmek mi? Sen kendi kendine eziyet ediyorsun. Güzel bir geleceğin seninle olmasını istemez misin?
-İsterim ama…
-Aması ne?
-Başka yolla olmaz mı?Yani zengin olanlar hep bu yoldan mı zengin olmuşlar?
-Sen *****sın!Bi kere onlar çok şeyin hakkını vermiyorlar mı? Senin gibilerin haklarını yiyorlar.Dene senin yerin burası ve durumun böyle olmaması gerektiğini kaç defa söyleyeceğim?
-Bari bir kısmını bıraksak?
-Hayır olmaz! Hepsi senin anladın mı hepsi senin!
-Ama
-Konuşma!bu para senin olacak!Daha iyi yaşamak için elinden ne gelirse yapacaksın. Başkalarına acımayacaksın yoksa acınaklı duruma gelirsin!Eline ne fırsat geçerse değerlendireceksin.Bak etrafına insanlar nasıl yaşıyor. Kimisi zavallı durumda kimisi krallar gibi. Namuslu olmak bu devirde işe yaramıyor.Sana al diyorum Al hadi! Al!!!
-Tamam alıyorum.
-Güzel.
-Ama bu son!
-Tamam son olsun.
-Şimdi eve gitmem lazım.
-Yooo! Bunun şerefine balık yemeye gidelim. Aslan sütü de yanında olsun.
-Hayır gidemem
-Gidelim hadi! Bu ilk değil Ya!!!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri