Güzel gözle bakmak ve iltifat insanın içini açar, Allah sevgisini arttırır

meridyen2

Kayıtlı Üye
Güzel gözle bakmak ve iltifat insanın içini açar, Allah sevgisini arttırır

ADNAN OKTAR: Mesela böyle iyi insanlarla beraber olmak, nasıl zevkli bir bilseniz, ben sizi nasıl seviyorum bir bilseniz, böyle nurlu temiz insanlarla. Benim kızım abisi bak elinden, yüzünden nur akıyor.

OKTAR BABUNA: MaşaAllah, evet.

ADNAN OKTAR: Çok çok temiz. Mesela beni arıyorlar, internette bilgisayardan diyorlar sen onun mesela nesine iltifat ediyorsun diyor. Mesela diyor onun diyor kaşı biraz şöyle diyor, kulağı böyle diyor. Sanki kaşla kulakla insan değerlendiriliyormuş. Veyahut diyor ki konuşamıyor diyor. Genç kız o, utanıyor haya ediyor, ne kadar güzel. Dili dolaşıyor, doğallığını gösterir onun o. Benim sevgimi kat kat arttırır. Mesela kıpkırmızı oluyor. O onun tatlılığından, efendiliğinden. Bak bak bak kıpkırmızı oldu diyor, sanki aleyhineymiş gibi. Haya imandandır. Yüzüne baktın mı bir genç kız kızarıyorsa, o altındır. Pırlantadır o insan. Haya eder. Genç kız o, dili dolaşır tabii. Utanır konuşamaz. O onun doğallığı. Güzelliği onlar. Yani illa kusur arayacak ya, hep böyle çirkin bir bakış. İlla bir kusur arayacak. Diyor ki mesela, onun nesine iltifat ediyorsun diyor. Allah’ın tecellisi, sen Allah’ın nurunu sen onda görmeye niyet edersen, Allah sana onu çok güzel gösterir. Ama iblis gibi bakarsan şeytani bakarsan sana her şey korkunç görünür. Dağdan da korkarsın, denizden de korkarsın, kuşlar da sana anormal gelir. Çiçekler de, çocuklar da, çocuklardan korkanlar var ya bazen öyle. Kaçıyor çocuğu gördü mü. Bir de hastalık Allah’a sığınsınlar. Sevgiyle bakmayı öğrensinler, hayır gözüyle bakmayı öğrensinler. Bir de insan sevgiyle beslenir. Mesela bir genç kıza onun efendiliğini Allah’ın tecellisi olarak onun güzel olmasını, ondaki asaleti, soyluluğu söylemek onun Allah’a karşı sevgisini arttırır, içini açar. Bu bir nezakettir, bir güzelliktir bu, inşaAllah. Adam küt. Böyle bet bet sığır gibi bakıyor. Bir arkaya gidiyor bir homurdanıyor akla hayale gelmedik pis bir şey çıkartıyor ortaya. Yahu kardeşim gözün hiç güzel bir şey görmez mi senin? Mesela buraya gelse farz edelim. Beğenmediği yüz tane olay çıkar. Mesela hayır gözüyle bakan burada bir güzellik görür. Der ki ne kadar güzel Osmanlı usulünde süslenmiş der, ki bunlar atıl. Yani bunlar epeyden beri duran örtüler şunlar falan. Geçenlerde dedim, bunların hepsini toplayın getirin dedim . Depoda duruyordu bunlar. Hepsi olunca bak bayağı güzel şahane bir şey oldu. Güzel gözle bakmak, çok önemli güzel bakan güzel görür. Hayır gözüyle bakmak lazım. Şefkatle ve acıyarak koruyan bir gözle bakmak lazım.
(röportaş harun yahya)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri