Güveç (Çankırı)

ashli

Bayan Üye
GÜVEÇ (ÇANKIRI)

Malzemeler;
1 kg. kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet patates
½ kg. domates
4 baş sarımsak
1 baş soğan
sivri biber
kimyon
karabiber
tuz
salça.

Pişirilmesi;
Kuşbaşı et güveç içerisinde fırına konur, biraz piştikten sonra çıkarılarak içerisine doğranmış soğan, bir kaşık salça ilave edilerek fırına tekrar konulur. Biraz daha pişirilerek tekrar fırından çıkarılır. Güvecin ak kısmında et kalacak şekilde sarımsak, dilimlenmiş domates, düzgün doğranmış patlıcan, patates, sivri biber, baharat ve yeteri kadar su ilave edilerek güveç fırına yeniden konur. 30-40 dakika pişirildikten sonra servisi yapılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst