günümüzdeki incil hala hz.muhamedden haber veriyor (1)

sensizligim

Kayıtlı Üye
1. ( yuhanna ,bab 14 , ayet : 15-16 )

hz.isa dedi :
eğer beni seviyorsanız emirlerimi tutun bende rab'den diliyeceğim ve oda size başka bir FARAKLİT vericektir. taki daima sizinle birlikte olsun

2. ( yuhanna , bab 14, ayet : 26 )

hz.isa dedi:
benim adımla rabbin göndereceği FARAKLİT size herşeyi öğreticek ve size söylediğim herşeyi hatırınıza getiricektir

3. ( yuhanna , bab 14, ayet 29 )

hz.isa dedi :

FARAKLİTgeldiği zaman iman edesiniz diye gelmeden önce size şimdi söylüyorum

4. ( yuhanna , bab 15,ayet 26 )

hz.isa dedi :
rabden size göndereceğim FARAKLİT geldiği zaman o benim hakkımda tanıklık edicektir

5. ( yuhanna , bab 16, ayet : 7)

hz.isa dedi:
ama size gerçeği söylüyorum benim gitmem sizin için yararlıdır çünkü gitmezsem FARAKLİT gelmez ama gidersem onu size gönderirim

6. ( yuhanna , bab 16, ayet 13 )

ama FARAKLİT gelince sizi tüm gerçeğe yönelticektir çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildiricektir

7. (yuhanna, bab 16 , ayet 14 )

o FARAKLİT beni yücelticek çünkü benimkinden alıcak size bildiricek

incilin ifadelerinde hz.isa tarafından gelmesi müjdelenen ve FARAKLİT olarak geçen kelimenin aslı süryanicede "MÜNHAMENNA " yunancada "PİRİKLİTOS" bu kelimenin birebir arapça karşılığı ise " AHMET"tir

incil ayetlerinde yunanca "PİRİKLİTOS" yani ahmet ifadesi bazı kaynaklarda "BİRİKLİTÜS" olarak geçmektedir .

ahmet efendimizin s.a.v bir ismi olduğu gibi kuran-ı kerimdede onun incilde ahmet olarak geçtiği acıkça ifade edilmektedir.

hem az önce bahsedilen bütün vasıflar sadece hz.muhammed s.a.v de mevcuttur.

o halde incilde gelmesi beklenen faraklit hz.muhammed s.a.v dir.

ayrıca faraklit kelimesi incil tefsirlerinde " HAK VE BATILI BİRBİRİNDEN AYIRICAK HAKPEREST ZAAT " olarak izah edilmiştir ki hz.isa dan sonra gelicek insanları hakka sevk edicek zaatın ismidir.

acaba hz.muhammed den daha fazla bu vazifeyi yapmış başka birisi alemde gösterilebilirmi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri