Güney Kore hakkında ilginç bilgiler

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Koreliler bizim gibi yağlı yiyecekleri fazla tüketemezler. Vücutlarına ağır geliyor,bayılanlar oluyormuş.
-Kore'de sarhoş bayanlar pek hoş karşılanmaz.
-Kore'de doğumdan önce cinsiyet öğrenmek yasakmış. (Sanırım doğruluk oranı %50 ama yine de yazayım dedim)
-Korelilerin (Kadın yada erkek) yabancılarla evlenme oranı son yıllarca çok artmış.
-Çevre temizliğine çok önem veriyorlar. Sigara içenler için dışarıda özel alanlar varmış.
– Kore gençleri genellikle Amerika'yı örnek alıyormuş.
-Kore'de akşam saatlerinde Maraş dondurması satan yerlerde uzun kuyruklar oluşuyormuş.
-Genellikle gözlerini büyültmek için estetik ameliyatı oluyorlar.
-Fotoğraf çekme konusunda fazla meraklılar.
-Kendinden bir yaş büyük birine bile saygı çerçevesinde hitap ederler.
-Genel olarak İngilizce diline karşı merakları var.
-Para birimleri Won'dur.
-Koreli bayanlar beyaz tenli kalmaya (güneşten yanmamaya) özen gösteriyorlarmış.
-Kore intihar oranı (lise-üniversite çağındaki öğrenciler) en yüksek ülkelerden biri. Kore'de eğitim çok ağırmış.
-Korelilerin (resmi olmayan) bir de İngilizce isimleri vardır.
-Kore Türkiye'den vize istemiyor.
-Kore'de ölüler 5-6 gün bekletilirmiş. Ruhlarının hemen gitmediğine inanıyorlarmış.
-Kore'de binalara,binanın yaşına göre numara veriliyormuş.
-Kore'de RESMİ YALNIZLAR GÜNÜ vardır.
-Kore'de öğrenciler ilkokulda 5,ortaokulda 8 ve lisede günde 12 ders görüyorlarmış.
-Kore'de tavuk boynu yerseniz sesinizin daha güzel olacağına inanılır.
Not: Bu maddeye not düşmeden edemedim. EXO's Showtime izleyenler bilir. İlk Bölümde Baekhyun ve Chen arasında tavuk boynu ile ilgili bir sohbet geçmişti.
Bildiğiniz üzere Güney Kore ile Türkiye'nin kültürleri ve ahlaki değerleri arasında bir çok farklılıklar var. Bizde normal karşılanan onlarda normal karşılanmayabilir veya tam tersi onlarda normal karşılanan bir şey bizde normal karşılanmayabilir. Ayrıca bizde ya da onlarda olan bazı ortak veya benzer şeylerde olabilir. Bu açıdan bakınca Kore'ye gideceksek ya da Kore'ye ilgi duyuyor ve merak ediyorsak bazı şeyleri bilmemiz gerektiğini düşündüm. Kore hakkında bilinmesi gereken 10 şey desemde bu daha fazla olacaktır.
Güney Kore'de tuhaf olabilecek ya da uygun olmayacak şeyler:
1-Yemek masasında burun sümkürmek
2-Bazı el hareketleri
3-Toplum içinde sevgi gösterisi, öpüşmek gibi
4-Dövme, özellikle büyük dövmeler
5-Kısa kesim gömlekler veya vücudunuzu çok göstermek
Normal karşılanan şeyler:
6-Yeni insanlarla tanışmak ve onların yaşlarını ve medeni hallerini sormak
7-Toplum içinde yere tükürmek ve öksürüp balgam çıkarmak
8-Arabaların ya da taksilerin arka koltuğunda emniyet kemeri olmaması
9-Barlar ve restoranlar içerisinde sigara içmek
10-Motora veya bisiklete binerken kask takmamak

---> Güney Kore hakkında ilginç bilgiler

Lisede günde 12 ders şaka olmasın :D Belki ders saatleri kısadır :pp

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri