Günah İşleyenlerin Hayra Dönmesi İçin Dua Etmek

ASeL

Bayan Üye
Günah İşleyenlerin Hayra Dönmesi İçin Dua Etmek

Yezid b. Esam anlatıyor: ‘ Şam halkından güçlü (nüfuzlu) bir adam vardı, zaman zaman Ömer b. Hattab’ın (r.a.) yanına gelirdi. Derken bir ara Hz. Ömer adamı göremez oldu.

Çevresindekilere:

Falan oğlu falan ne yaptı, artık görünmüyor? Dedi.

Ey Mü’minlerin Emiri! O kendini şu şaraba verdi! Dediler.

Hz. Ömer kâtibini çağırarak:

Yaz! Hattab oğlu Ömer’den falan oğlu falana.

Selam sana Kendisinden başka ilah olmayan, günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azabı çetin, ihsan sahibi Allah’a seninle birlikte hamdederim! O’ndan başka bir ilah yoktur, dönüş ancak O’nadır.

Hz. Ömer mektubu yazdırdıktan sonra arkadaşlarına dönerek:

Allah’a yönelmesi ve Allah’ın tevbesini kabul etmesi için kardeşini lehine dua ediniz, dedi.

Adam, Ömer’in mektubunu alınca:’ Allah, günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azabı çetin olandır’ cümlelerini tekrar tekrar okuyor ve:

Hem beni azabıyla korkutmuş, hem de beni bağışlayacağını va’d buyurmuş, diyerek güzelce bir tevbe ediyor

Hz. Ömer adamın tevbe ettiğini haber alınca:

Bir kardeşinizin kaydığını (yoldan çıktığını, günaha saptığını) gördüğünüzde onu doğru yola getirmeye, Allah’ın afvına güvenmesini sağlamaya çalışınız.

Tevbe nasip etmesi için Allah’a dua ediniz.

Kendisine beddua ederek aleyhine şeytana yardımcı olmayınız’ dedi.

Seleme b. Ekva (r.a.) diyor ki: ‘ Resulullah’ın: ‘ Sübhane Rabbiye’l-aliyyi’l-a’le’I-Vehhab’ demeden bir duaya başladığını duymadım’.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri