Malzemeler:2 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeri1 su bardağı öğütülmüş fındık1/2 su bardağına yakın sıvıyağ1 limon kabuğu rendesi1,5 su bardağı un1 çay bardağı nişasta1/2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı toz zencefilÜzeri için:15-20 gram bitter çikolataHazırlanması:Pudra şekeri ve yumurtaları karıştırın. Fındık ve yağı ekleyin, karıştırın. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Eğer un yeterli gelmezse biraz un biraz da nişasta ekleyerek hamuru uygun kıvama getirin. ( Pastacı sadece nişasta ekleyin diyordu) Hamuru nişasta serptiğiniz tezgahta merdane ile 1-1,5 cm. kalınlığında açın. ( pişerken çok az kabarıyorlar) Dilediğiniz kalıp ile şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kurabiyelerin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin (15 dakika) Fırından çıkardıktan sonra tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.Benmari usulü çikolatayı eritin. Yağlı kağıttan yapacağınız bir torbanın ucunu küçük bir şekilde kesip iyice soğuyan kurabiyelerin üzerine gözler ve ağız şeklinde sıkın. Çikolatalar kuruyunca servis yapabilirsiniz.