Gül'den "filtre" açıklaması

karagümrük

Kayıtlı Üye
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'da bazı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, 22 Ağustos’ta başlayacak internetteki filtreleme ve yasaklar nedeniyle Arınç’la tartışan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’e destek verdi, görüşlerini twitter’dan açıkladı: “Temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli.”

Büyük tartışma yaratan ‘internete filtre’ iddialarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den açıklama geldi. Gül, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan 22 Ağustos’ta uygulamaya konulacak filtreleme ile ilgili bilgi aldığını internet üzerinden açıkladı. Kendi twitter hesabından açıklama yapan Gül, şunları söyledi: “Bazı konular hakkında biriken sorular var. Bu sorulara cevap vereceğim. Özellikle internet konusunda bana yöneltilen çok soru var. Benim görüşüm, temelde hiç bir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli.”

İnternet fırtınalı bir okyanus

“Öte yandan, unutmayalım ki internet, fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli. Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da, kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak. Bu tartışmalar başladığında TİB yöneticilerini çağırarak kendilerinden ayrıntılı bilgi aldım. Bana verilen bilgilere göre, kimse herhangi bir zorlamaya tabi tutulmuyor. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmıyor.” Sözleşmeli öğretmenler ve sağlık personelinin de “ciddi sıkıntıları olduğunu kabul ettiğini” ifade eden Gül, “Ama siz de biliyorsunuz ki bu, çok farklı boyutları olan bir konu. Hükümete gerekli hatırlatmalarda bulundum, bulunmaya devam edeceğim” dedi.

Beşiktaş’taki trafik bizimle alakalı değil

Gül ayrıca, İstanbul ve Ankara’da trafiği kapatmamaya özel önem verdiğini, helikopter ya da deniz yolunu kullandığını vurgulayarak, “Beşiktaş’ta dün meydana gelen trafik tıkanıklığı bizimle alakalı olmamalı, zira Tarabya’dan Dolmabahçe’ye de deniz yoluyla gidip geldim” ifadelerini kullandı.

GÜL’ÜN İZLEDİĞİ FİLMLER

Cumhurbaşkanı Gül, izlediği filmleri merak eden takipçilerinin de çok olduğuna işaret ederek, vizyon filmlerini takip ettiğini ama sinemanın vizyon filmlerinden ibaret olmadığını söyledi. Gül, pazar sabahları TRT’de yayımlanan klasik Western’lerden büyük keyif aldığını ve vakti olduğunda izlediğini belirtti.

280520112016116273957_3.jpg

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri