Gül Reçeli

ashli

Bayan Üye
Reçellik olarak satılan gül yapraklarından yarım kg. reçel için yeterlidir. Önce yaprakların beyaz kısmı kesişlerek ayrılır, kalan yapraklar 1,5 kg. toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olamak üzere bir kaseye istif edilir üstü kapatılır. Beyazlar başka kaseye alınır, üzerlerine yarım kg. kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır. 2 gün sonra kırmızı yaprakların olduğu kase açılır ve hamur gibi yoğurularak tekrar üzeri örtülür. 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün susyu süzülür ve bu suyla 1 kg. şeker kestirilir. Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır. Köpükleri sürekli olarak alınır ve kıvama gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst