GÜBRELiK VE BiYOGAZ ÜNiTELERi

` Nur ~

Bayan Üye
Hayvan barınaklarındaki gübre uygun koşullar altında değerlendirilmeden kontrolsüz şekilde dış ortama, çevreye terk edilirse istenmeyen sonuçlar doğurarak fayda sağlanabilecek bir materyal olmasına rağmen zararlı hâle gelecektir. Dış ortama gelişigüzel bırakılan gübre ve diğer atıklar zaman içinde kokuşmaya, bozulmaya (dekompozisyon) başlayıp çevreye kötü kokular, zararlı gaz ve tozlar yayarak görüntü kirliliğinin yanı sıra kimyasal kirliliğe sebep olacaktır.
Bu nedenle gübrenin dış çevreye gelişigüzel atılıp kontrolsüzce kullanılması durdurulmalıdır. Gübrenin tarım arazilerinde kullanılması ya da başka işlemler için bekletilmesi aşamaları da kirliliği önleyecek koşullarda ve bilinçli yapılmalıdır.
Gübreler, hayvansal atıklar ve örtü bitkileri yeterli miktarda ve uygun şekilde kullanıldığı zaman, tarımda önemli bir rol oynar. Akuatik ekosistemde bitkilere ve hayvanlara zararlı olan kirleticiler eğer içme suyunda tolerans seviyesinin üzerinde bulunursa ciddi insan sağlığı problemlerine de neden olur. Hayvan barınaklarında üretilen gübrenin katı, yarı katı ve sıvı olmasını, üretim birimlerinin tasarımı ve uygulama şekli etkiler. Basınçlı su sistemi kullanılarak yapılan gübre toplama ve temizleme işlemi, gübrenin sıvı ağırlıklı olmasına neden olur. Diğer taraftan bol miktarda altlık kullanılıyorsa gübre daha katı olur. Gübre içindeki katı içerik %20-25 veya daha fazla ise katı; %10–20 ise yarı katı; %0–10 ise sıvı gübre olarak adlandırılır. Barınaklarda üretilen gübre ve gazlar, çeşitli formlarda ve zarar düzeylerindedir. Bunların çevre, hayvan ve insan üzerindeki zararlı etkileri bilinmeli, gereken en iyi projelendirme ve uygulamayla olumsuzluklar minimuma indirilmelidir.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst