Her yıl, özlemi içimizde daha da artan Ulu Önder Atatürk’ümüzün aramızdan bedenen ayrılışının 72. yıldönümü anısına, 10 Kasım günü sabah 08.30’da Fenerbahçe Müzesi önünde başlayacak anma törenini takiben, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Merçil önderliğinde "Fenerbahçe Kulübü Kadın Üyeleri Platformu" ile Fenerbahçe Koleji öğrencileri, Tarih Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı R. Sertaç Kayserilioğlu’nun düzenlediği "Gözlerini Kapadı, Bütün Dünya Ağladı" Atatürk ve 10 Kasım Sergisi’ne katılacaklar.
Ulu Önder Atatürk’ümüzü anmak gayesi ile açılan bu sergide, Kayserilioğlu’nun özel arşivinde yer alan; Atamız’a ait not defteri, Gazi Mustafa Kemal ıslak imzalı belgeler, (Madam Corinne’ya) yolladığı mektuplarından bir bölüm, Atatürk’ün kutlama ve tebrik kartları, vb. dokümanların yanı sıra, Atamızın adım adım sona yaklaşma dönemler ile İstanbul ve Ankara’daki büyük cenaze törenlerini gösteren orijinal fotoğraflar, belgeler, acı kaybımız ile ilgili 10-20 Kasım 1938 tarihli ilk haber ve cenaze töreni ile ilgili günlük gazeteler, sergi alanında geniş perdeden yansıtılan "Sarı Zeybek" filmi eşliğinde sunulmakta.
"Gözlerini Kapadı, Bütün Dünya Ağladı" Sergisi, 7- 22 Kasım 2010 tarihleri arasında Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi-Kadıköy, 1 kat Açık Sergi Alanı’nda gösterimde…