Göz Makyajınız Özel Olsun!

ashli

Bayan Üye
gzzel.jpg

Makyajın temel taşı olan göz makyajını uygularken bazı basit noktalara dikkat etmek gerekir ki, görünüm kusursuz olsun. İşte o basit ama etkili öneriler!

Göz makyajı hiç de kolay değildir. Fazla uyguladığınız zaman basit, yanlış uyguladığınız zaman da kolaylıkla komik bir görüntü oluşturabilir. Ancak doğru ve ayarında yaparsanız ‘’göz alıcı’’gözlere sahip olabilirsiniz.

1. Adım
Yüzünüzü yıkayıp, normal rutinde kullandığınız krem veya losyonunuzu uygulayarak başlayabilirsiniz. Gözlerinizin en güzel şekilde görünmesini istiyorsanız güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı etkili göz çevresi kreminizi kullanın. Gece yatmadan önce de, gece bakımında en gerekli olan, onarıcı formüllü göz kreminizi sürmeden uyumayın.

2. Adım
Göz makyajına göz kapağınızla başlayın. Maskaranızı uygulamadan önce farınızı sürün ve kaleminizi çekin. En son maskaranızı sürün çünkü ilk maskaranızı sürerseniz farınızı sürerken maskaranızı dağıtırısınız. Kirpiklerinizi her zaman makyajınızın en sonuna bırakın.

3. Adım
Farınızın rengini seçerken dikkat edin, gözlerinizle aynı tonlarda seçmemeye özen gösterin. Sade bir görünüm için, birbirini tamamlayan iki renk seçin. Koyu olanla başlayın, göz kapağınızdan kirpik çizginize kadar hafifçe dağıtın. Sonra açık rengi göz kapağınıza yayın.

4. Adım
Daha dramatik, esrarengiz gözler istiyorsanız, üçlü-dörtlü aynı renkte ama farklı tonlarda farları tercih edin. Renklerden biri açık, biri orta, biri koyu olmalı. Önce orta tonları kirpiğiniz üzerine boylu boyunca sürün, sonra canlı tonlarını gözkapağınıza, göz çukurunuza yayın ve daha sonra en açık ve canlı tonu, kirpiklerinizin üzerinden kaşınızın altına kadar sürün. Son olarak da koyu tonları gözün dış kenarına gölgeler yaparak dışa doğru hafifçe dağıtın. Gözün iç kenarına beyaz renkte bir far sürün. Bu işlemlerden sonra renkleri iyice birbirine yedirin. Dumanlı gözler için koyu tonlardaki farı alt kirpiğinizin altına vurgu yapıp uygulayın.

5. Adım
Şimdi sıra eyeliner’da. Eğer açık renk bir far kullanıyorsanız veya günlük hafif bir makyaj istiyorsanız, üst kirpiğinizin üzerine ilk başta açık ve ince bir çizgi çizin. Aynı şeyi üst göz kapağınızın içine, beyaz olan ince çizgiye de uygulayabilirsiniz. Eğer yoğun bir görünüm istiyorsanız eyeliner’ınızı daha kalın ve belirgin çekin. Gözünüzün altına kalem ve yine eyeliner yardımıyla vurgular yapabilirsiniz.

6. Adım
Son olarak sıra maskara yani rimelde. İlk olarak kirpik kıvırma aparatıyla kirpiklerinizi 15-20 saniye kıvırarak bekletin, sonra maskaranızı ilk alt kirpiklerinize dipten dışa doğru uygulayın. Bu işlemin aynısını ilk başta tek kat sürerek daha sonra ikinci katı diplerden yukarıya doğru sürerek daha sonra ikinci katı diplerden yukarıya doğrun sürerek yapın. Kirpiklerinizde kalan kalıntıları ve fazlalıkları temiz bir maskara fırçasıyla kolayca temizleyebilirsiniz. En sonunda maskaranızın kurumasını bekleyin. Ve işte hazırsınız.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri