LoKuMuM<3
Bayan Üye
Trabzonspor'un. Polonyalı oyuncusu Arkadiusz Glowacki, bir savunma oyuncusu olarak görevinin sadece kaleyi gole kapamak ve rakip forvetlere geçit vermemekten ibaret olmadığını söyledi.
Fenerbahçe maçında sakatlanan Liverpool ve Antalyaspor maçlarında forma giyemeyen Trabzonspor Polonyalı oyuncusu Glowacki, Trabzonspor Dergisinin bu ayki sayısına verdiği röportaj'da, ilk kez yurt dışına çıkmasının kolay bir hadise olmadığı ancak takım arkadaşlarının kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, "İlk kez yurt dışına çıkmam elbette kolay bir hadise değil ama takımdaki arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Beklemediğim kadar cana yakın davranışlar görüyorum. Herkes bana kibar ve saygılı davranıyor. Tek sorunum henüz Türkçeyi konuşamıyor olmam, onun haricinde her şey yolunda Dil sorununu çözmek içinde bir yandan Türkçe öğreniyorum. Bir yandan da İngilizce mi ilerletmeye çalışıyorum" dedi.
"ORGANİK OYUN KURGUSUNUN BİR PARÇASI HALİNE GELİRİM"
Oyun kurmak için tüm sorumlulukları alırım diyen Polonyalı oyuncu, "Top kesintisiz bir akış içersinde karşı kaleye doğru akıp gitmek isterken ona yardımcı olurum. Böylece organik oyun kurgusunun bir parçası haline gelirim. Ben bir savunma oyuncusuyum fakat görevim, kalemi gole kapatmaktan ve rakip forvetlere geçit vermemekten ibret değil. Acemi bir stoper olduğum dönemden beri futbolun, parçalarını birbiriyle bağlantılı halde bulunduğu organik bir yapı içersinde oynanması gerektiğine inanmışımdır. Risk almamak kaydıyla, en sıkışık pozisyonlarda dahi topu bir ileri kademedeki takım arkadaşıma aktarmaya çalışırım. Diğer türlüsü topa haksızlık olur. Top kesintisiz bir şekilde rakip kaleye akıp gitmek isterken onun önünü kesmek istemem. Takım savunmasına olduğu kadar takımın kollektif pas trafiğine de katkıda bulunmaya çalışırım" şeklinde konuştu.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oynatmak istediği sisteme yabancı olmadığını belirten Glowacki, "Wisla'da geçen 10 yılım boyunca, çoğunlukla buna benzer oyun sistemleriyle oynadım. Dolaysıyla Şenol hocadan duyduklarım, benim için yeni cümleler değil. Bu çok yakında tanıdığım oyun yapısı ve takımın böyle oynayacak olması, benim işimi hayli kolaylaştıracak" dedi.
"SZMYKOWİAK (ŞİMEK) TRABZON'DA ÇOK BÜYÜK İZ BIRAKMIŞ"
Eski takım arkadaşı olan Trabzonspor'un eski oyuncusu Polonyalı Szmykowiak'ın (Şimek) çok mükemmel bir insan olduğunu belirten Glowacki, "Şimek Trabzon'da çok büyük bir iz bırakmış. Trabzonspor'un teklifini aldığımda haliyle fikir almak için danıştığım ilk kişi o oldu. Her konuşmamızda bana teklifi kabul etmek konusunda kesinlikle tereddüt etmememi ve bunun benim için çok büyük bir fırsat olacağını söylediğini" ifade etti.
"SİYASET İLE İLGİLENİYORUM"
Siyaset ile ilgilendiğini belirten Polonyalı oyuncu, "Siyaset ile ilgileniyorum ve ilgilenmem gerektiğini düşünüyorum. Ülkem şu anda siyasi bir dar boğazdan geçiyor. Bundan 3 ay önce çok sevdiğimiz ve ülkemizi gerçekten iyi günlere taşıyabileceğine inandığımız devlet başkanımızı bir uçak kazasında kaybettik. Kimisi, başkanımız bir komploya kurban gittiğini söylüyor fakat ben bunun bir kaza olduğuna inanmaktan yanayım. Sebebi her ne olur ise olsun ülkemiz için çok değerli bir devlet adamını kaybettik, bu hepimiz için altından kalkması zor bir darbe oldu" şeklinde konuştu.