sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Yeni ortaya çıkan bir araştırma Googleın sadece bilginin ve hatta tüm bilginin peşinde olduğunun ipuçlarını verdi.
New Scientistte yayımlanan yeni bir habere göre Google, Bilgi Kasası adını verdiği yeni nesil bilgi veritabanı ile bizim gerçekler dediğimiz şeyleri saklayacak. Kasa, sadece gerçekleri de değil, dünyamız ve tarihimiz hakkındaki tüm bilgileri sürekli kataloglayacak ve saklayacak.
Bu kesinlikle iddialı bir plan, ve büyük olasılıkla en büyük açık kaynak girişiminin bile altından kalkamayacağı kadar zorlu. Ama bu sorun değil, çünkü Bilgi Kasası tam otomatik ve çevrimiçi olarak topladığı verileri kullanılabilir, küçük bilgi topaklarına çeviren bir algoritmaya sahip.
Dahası, bilgi üssünün doğası nedeniyle saklanan bilgiler hem makineler hem de insanlar tarafından anlaşılabilir olacak. Bilgi Kasasını doğrudan sorgulayabilirsiniz, tıpkı Google arama motorunu kullandığınız gibi. Veya gelecekteki akıllı telefonunuzun bu araştırmayı sizin için yapmasını bekleyebilirsiniz.
Bilgi Kasası projesi Googleın şu anda var olan açık kaynaklı veritabanı Knowledge Graphı kullanıyor, ve bugüne kadar 1,6 milyon gerçeği fihristledi. Google araştırmacıları New Yorkta Bilgi Keşfi ve Veri Madenciliği Hakkında Konferansta Bilgi Kasası hakkında bir makale sunacaklar.
Tüm bunlar daha büyük bir adımın parçası, bilgi teknolojileri alanında makineler ve veritabanları ile kurduğumuz ilişkiyi geliştirmek için. Benzer bilgi üsleri Facebook, Amazon, Microsoft ve IBM tarafından da inşa ediliyor.
Üstün veritabanı düzeneklerinin uygulama alanlarından biri yeni nesil kişisel yardımcıların meydana getirilmesi olabilir. Başka bir deyişle Siri daha zeki ve hızlı olacak.
Daha ötesinde, Bilgi Kasası gelişmiş yapay gerçeklik ağları için bir temel oluşturabilir. Veritabanı baktığınız her şey hakkında anlık bilgi sağlayabilir. Bilgi Kasası ayrıca tüm insan tarihinin modellenmesini ve bunu kullanarak geleceğin tahmin edilmesinde de kullanılabilir.