Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Göç konulu şiirler , konusu göç ile ilgili olan şiirler , göç şiirleri
Yine meylim düştü gerçek bir yare Allah ne güzellik vermiş bizlere Kıymet bilemeyen vurur dizlere Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Ağaç kuruyunca dökülür yaprak Gördüğün her şeye olma şen şakrak Hepimizin yeri o kara toprak Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Topraktan yaratmış her şeyimizi Yine ondan vermiş ekmeğimizi Günde binlerce kez yokluyor bizi Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Sende olan akıl vardır herkeste İnan, iman getir Allah'tan iste Yaptığın günahlar gelir aheste Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Bilirim ki ölüp gideceğiz biz İstersen derya ol, istersen deniz Geldiğimiz yerdir bizim evimiz Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Bu inat, bu hiddet, bu haset niçin Garibi görünce yanmaz mı için Çalıp-çırpıp kaçma, uğraş ver geçin Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Allah'ın verdiği her şey yetmez mi Toprağa ektiğin tohum bitmez mi Aklın hak yoluna doğru gitmez mi Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Bir kendine iste, iki komşuna Yaptığın ibadet gitmez boşuna İnan Yaratan'ın giden hoşuna Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Allah her nimete başka tat vermiş Dikeni ayırmış, gülleri dermiş Bastığın toprağı 'kazıver' demiş Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Kul hakkından vazgeç çıkar midenden Sualler sorulmaz iman edenden Geri dönüş toktur ölüp gidenden Yaşıyorum ama kalbim göç etti
Seher Atan
Köyden Şehre Göç Oluyor
Köylüler köyünden gitmiş Köyden şehre göç oluyor Malı, mülkü hep terk etmiş Köyden şehre göç oluyor
Meraları boş duruyor Çıkan otları kuruyor Sahibini çok arıyor Köyden şehre göç oluyor
Umut görmüş şehir yerde Belki çare olur derde Hani kalkınmamız nerde? Köyden şehre göç oluyor
Yola çıktım mevsim kıştı Köyler gezdim çoğu boştu Köylüm gurbet ele düştü Köyden şehre göç oluyor
Çobanoğlu çözüm arar Hükümetler versin karar Bu gidiş ülkeye zarar Köyden şehre göç oluyor
Şevki Çobanoğlu
GÖÇ
Bilesin en büyük göç Uzanan ellerdedir Ellerim göç etti Onurlu yaşamlara Bilesin en büyük göç Sevili bir bedendedir Bedenim göç etti Yaşamı yenileyen baharlara Bilesin en büyük göç Yürektedir Yüreğim göç etti Senin sevdana
Nebahat Ayhan
Boğazımda koca bir düğüm - adı hayat -
yüreğim yangın yeri yüreğim talan edilmiş bir vaha içimde kuşlar çığlık çığlığa yine göç zamanı bu son göç bu son gidiş
dünsüz bir geçmiş bıraktım geriye boş,bomboş bir sayfa gitmem lazım belki daha erken ömrümün koca bir yazı var geride koca bir son baharı koca bir kışı ama vakit tamam yine göç zamanı bu son göç bu son gidiş
geride ne bir iz ne bir gölge ne yaşar ne yaşamaz misali geride yalnız bir kız çocuğu baba deyişi içimi burkan son veda ezgisi hani gözleri açık gitti derler ya aynen öyle ama vakit tamam yine göç zamanı bu son göç bu son gidiş
---> Göç konulu şiirler , konusu göç ile ilgili olan şiirler , göç şiirleri
Turnam
Yine bahar gelmez bizim ellere Allı turnam haberin varmıdır. Göç göç eyledin turnam nereye Bilmem halimi bilen varmıdır.
Derviş selamını verip almadan Yalan dünyada yüzüm gülmeden Seni sevdiğimi gelip bilmeden Göç göç eyledin turnam nereye
Turnam yaralandım, yaralarım sızlıyor. Gözlerim yollarda seni gözlüyor. Allı turnam haberin varmıdır. Göç göç eyledin turnam nereye
Kenan Bektaş
Göç ettim abi - (Aşık Korhani'ye)
Kalmadı hiç köyde kalmadı dirlik Bu yüzden gurbete göç ettim abi Bozulup dağılmış o sağlam birlik Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Ben çizgi çekmişim nice umuda Kış gelince geçer günüm uykuda Boğulursan boğul git büyük suda Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Böyledir durumlar yemin ederim Günden güne artar gider kederim Sen beni düşünme dedi pederim Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Suyu bitmiş hele bir bak nehire İlgi duydum günden güne şehire Remzi der ki, bal eşit mi zehire Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Remzi Timar
Göç başlamış bizim köyde
Bizim köyde göç başladı Gözlerimden yaş kalmadı Yüreyimi hep dağladı Göç başladı bizim köyde
Hani yaşlı benim ninem Yemek yedirirdi bena eliyle Nerde o eski gezdiyimiz günler Göç başlamış bizim köyde
Kuyun kuzular hep meleşırdi Gelin kızlar yollara dizilirdi Genç aşıklar bir birine sarılırdı Göç başlamış bizim köyde
Göç başlamış bizim köyde Dağılmış her biri bir yerde Kimse kalmamış geride Göç başlamış bizim köyde
Vardım kapıları hep kapalı Kimse olmıyorki hiç oralı Beni bıraktı böyle yaralı Göç başlamış bizim köyde
Ne imamı var ne hocası Tütmıyo hiç birinin bacası Hiç gidermi bunun acısı Göç başlamış bizim köyde
Cudi dağının eteyindeki köyle Kubatoğlu bilmem ne haldesin Neden böyle hep ağlarsın O eski günler geri gelir mi dersin Göç başlamış bizim köyde
Cudi dağının eteyındeki köyler Oralarda kimse kalmamış beyler Ağlar garibim bilmez derdini söyler Göç başlamış bizim köyde Hani o eski ağalar beyler
Abdullah Akar
Göç Edelim
Gelin burdan goc edelim, Baska dunya kesfedelim, Karanliklardan uzak, Sevgiyle kucak kucak.
Biktim artik bu dunyadan, Nefret ettim yasamaktan, Ne kazandik aglamaktan, Gelin burdan goc edelim.
Orasi hep kucak kucak, Sevgi olsun,sefkat olsun, Savas,nefret ve dusmanlik Biraz bizden uzak olsun, Gelin burdan goc edelim.
Goc edelim,goc edelim, Baska dunya kesfedelim, Madem boyle yasanmiyor, Gelin burdan goc edelim.
Ayse Komesogutlu Cirik
Göç Mevsimi
Sürdüm acılarla yüklü katarlarımı Sarp engin kayalıklara Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Bak kış gelmiş, savunmasız yüreğim Kuşlarda uçup gitmiş Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Önümde aşılacak karlı dağlar Geride bırakılacak dostlar var Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Ben sadece bedenimi alırım yanıma Ruhum buralara sürgün, kopmaz kopamaz Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Duyarım giderken ardımdan ağlayan dağları Ağaçlar döker meyvelerini Hayat uzun bir yol Ben yollarda sahipsiz bir göçebe Yüreği ölüme sevdalı Bir tek anıları bıraktım dostlara Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Artık gitmeli
Burcu Akkanlı
Göç kervanı
İlk defa Habili düşürdü yola Alıp götürüyor bu göç kervanı Duymayana azraili haberci Salıp götürüyor bu göç kervanı
Nere gitse ardın sıra geliyor Denizden geçiyor dağı deliyor Vermesen de adresini biliyor Bulup götürüyor bu göç kervanı
Hem kervan göçüyor hem kervancısı Göçüyor neşesi derdi sancısı Değil bu yolların hiç yabancısı Bilip götürüyor bu göç kervanı
Bütün varlık göçer canlı ve cansız Kimi imanlıdır kimi imansız Bazı zamanında bazı zamansız Gelip götürüyor bu göç kervanı
Geri dönmek bilmez çok inat gibi Yürüdüğü yollar bir sırat gibi Devsine yedirdiği ot gibi Yolup götürüyor bu göç kervanı
Bu alemi kaç tur etti kaç döndü Nice peygamberler veliler bindi Binenin hangisi geriye indi Dolup götürüyor bu göç kervanı
ATAROĞLUM yok kervana gem eden Yola çıkar kazancını yemeden Sevdiğini gece gündüz demeden Çalıp götürüyor bu göç kervanı
Turnam
Yine bahar gelmez bizim ellere Allı turnam haberin varmıdır. Göç göç eyledin turnam nereye Bilmem halimi bilen varmıdır.
Derviş selamını verip almadan Yalan dünyada yüzüm gülmeden Seni sevdiğimi gelip bilmeden Göç göç eyledin turnam nereye
Turnam yaralandım, yaralarım sızlıyor. Gözlerim yollarda seni gözlüyor. Allı turnam haberin varmıdır. Göç göç eyledin turnam nereye
Kenan Bektaş
Göç ettim abi - (Aşık Korhani'ye)
Kalmadı hiç köyde kalmadı dirlik Bu yüzden gurbete göç ettim abi Bozulup dağılmış o sağlam birlik Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Ben çizgi çekmişim nice umuda Kış gelince geçer günüm uykuda Boğulursan boğul git büyük suda Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Böyledir durumlar yemin ederim Günden güne artar gider kederim Sen beni düşünme dedi pederim Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Suyu bitmiş hele bir bak nehire İlgi duydum günden güne şehire Remzi der ki, bal eşit mi zehire Bu yüzden gurbete göç ettim abi
Remzi Timar
Göç başlamış bizim köyde
Bizim köyde göç başladı Gözlerimden yaş kalmadı Yüreyimi hep dağladı Göç başladı bizim köyde
Hani yaşlı benim ninem Yemek yedirirdi bena eliyle Nerde o eski gezdiyimiz günler Göç başlamış bizim köyde
Kuyun kuzular hep meleşırdi Gelin kızlar yollara dizilirdi Genç aşıklar bir birine sarılırdı Göç başlamış bizim köyde
Göç başlamış bizim köyde Dağılmış her biri bir yerde Kimse kalmamış geride Göç başlamış bizim köyde
Vardım kapıları hep kapalı Kimse olmıyorki hiç oralı Beni bıraktı böyle yaralı Göç başlamış bizim köyde
Ne imamı var ne hocası Tütmıyo hiç birinin bacası Hiç gidermi bunun acısı Göç başlamış bizim köyde
Cudi dağının eteyindeki köyle Kubatoğlu bilmem ne haldesin Neden böyle hep ağlarsın O eski günler geri gelir mi dersin Göç başlamış bizim köyde
Cudi dağının eteyındeki köyler Oralarda kimse kalmamış beyler Ağlar garibim bilmez derdini söyler Göç başlamış bizim köyde Hani o eski ağalar beyler
Abdullah Akar
Göç Edelim
Gelin burdan goc edelim, Baska dunya kesfedelim, Karanliklardan uzak, Sevgiyle kucak kucak.
Biktim artik bu dunyadan, Nefret ettim yasamaktan, Ne kazandik aglamaktan, Gelin burdan goc edelim.
Orasi hep kucak kucak, Sevgi olsun,sefkat olsun, Savas,nefret ve dusmanlik Biraz bizden uzak olsun, Gelin burdan goc edelim.
Goc edelim,goc edelim, Baska dunya kesfedelim, Madem boyle yasanmiyor, Gelin burdan goc edelim.
Ayse Komesogutlu Cirik
Göç Mevsimi
Sürdüm acılarla yüklü katarlarımı Sarp engin kayalıklara Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Bak kış gelmiş, savunmasız yüreğim Kuşlarda uçup gitmiş Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Önümde aşılacak karlı dağlar Geride bırakılacak dostlar var Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Ben sadece bedenimi alırım yanıma Ruhum buralara sürgün, kopmaz kopamaz Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Duyarım giderken ardımdan ağlayan dağları Ağaçlar döker meyvelerini Hayat uzun bir yol Ben yollarda sahipsiz bir göçebe Yüreği ölüme sevdalı Bir tek anıları bıraktım dostlara Göç mevsimidir hadi, yürü yüreğim Artık gitmeli
Burcu Akkanlı
Göç kervanı
İlk defa Habili düşürdü yola Alıp götürüyor bu göç kervanı Duymayana azraili haberci Salıp götürüyor bu göç kervanı
Nere gitse ardın sıra geliyor Denizden geçiyor dağı deliyor Vermesen de adresini biliyor Bulup götürüyor bu göç kervanı
Hem kervan göçüyor hem kervancısı Göçüyor neşesi derdi sancısı Değil bu yolların hiç yabancısı Bilip götürüyor bu göç kervanı
Bütün varlık göçer canlı ve cansız Kimi imanlıdır kimi imansız Bazı zamanında bazı zamansız Gelip götürüyor bu göç kervanı
Geri dönmek bilmez çok inat gibi Yürüdüğü yollar bir sırat gibi Devsine yedirdiği ot gibi Yolup götürüyor bu göç kervanı
Bu alemi kaç tur etti kaç döndü Nice peygamberler veliler bindi Binenin hangisi geriye indi Dolup götürüyor bu göç kervanı
ATAROĞLUM yok kervana gem eden Yola çıkar kazancını yemeden Sevdiğini gece gündüz demeden Çalıp götürüyor bu göç kervanı
Köylerimize Elveda
Köylerimize Hep Elveda Dedik Yaslilara Köyle Basa Bas Koyduk Kirlaramiza Köyümüze Elveda Köylerimizden Göc ettik -- Pinardan icerdik Suyu Kana Kana Büyük Sehirlere Yerlestik Muhtac Olduk Sehirde Damacana Köylerimizden Göc eyledik -- Ne Güzeldi Koyun Kuzunun Sesi Bir Baskaydi Köyümün Nesesi insanin Geliyor Bazen Geri Dönesi Köylerimizden Göc Eyledik -- Anam Yayikta Ayranin Yapardi Tere yagini Elleri ile Cikarirdi Yaninda Yufka Bazlama Baskaydi Köylerimizden Göc Eyldik -- Aklima Gedikce Bazen Aglarim Caresi Yoktur Kendime Zararim Rüyaya Gündüz Maziye Dalarim Köylerimizden Göc Eyledik
Tahsin Seherli
Umuda Göç Var
Hamurun peşkında kaldı söyle ne deyim Karakış kapıyı çaldı oyun mu oynar Elde yok avuçta yok ki merhem süreyim Yaradır yükümüz bacım umuda göç var
Ekini doluya verdik ürün almadan Sarı kız faize gitti sütün sağmadan Bacanın dumanı tütmez ocak yanmadan Yaradır yükümüz bacım umuda göç var
Ata dede komşuları külün saklamış Toprağında tutunacak dalın kalmamış Azrail’den başka kimse hatrın sormamış Yaradır yükümüz bacım umuda göç var
Bir parça ekmeğe muhtaç etse de düzen Her düzene yapışsa da emeği ezen Şerefsizin sofrasında namerttir gezen Sıradır yükümüz bacım Şafağa göç var
Önder Eren
...Göç etti...
Göç etti yüreğim sevdalardan Ayrılıkların olmadığı Acıların yaşanmadığı sahte bakışlardan
yalan sevgilerden olmayan aşklardan usandım riyadan kanın kahpesinden
yoruldum sevmekten sevildiğini zannetmekten nefret ettim aşkı dokumaktan göç etti yüreğim sevdalardan
Erdal Aşık
Göç Yolları
Söyleyin dağlara rüzgara Yurdundan sürgün çocuklara Düşmesin kimse yılgınlığa Geçit vardır yarınlara