Gıdalarda Olmaması Gereken Katkı Maddeleri
Hazır gıdaların hemen hepsinde kullanılan katkı maddeleri sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedirler.
İçeriğini okuduğumuzda az miktarda diye belirtilse de, tükettiğimiz tüm ürünlerdeki az miktarlar birleştiğindeki sonuç oldukça büyük..
Genel olarak gıdalarda kullanılan ve sağlığımız için olmaması gereken maddeler Glikoz, Fruktoz ve Mısır şurubudur. Peki üreticiler neden bunları kullanıyor?
Kolay tedarik edilebilirliği,
Daha iyi kıvam ve görüntü vermesi,
Uzun raf ömrü,
Pancardan elde edilen şekere kıyasla daha ucuz maliyetli olması ile üreticilerin tercihi oluyorlar.
kaynak: bitkiblog
Hazır gıdaların hemen hepsinde kullanılan katkı maddeleri sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedirler.
İçeriğini okuduğumuzda az miktarda diye belirtilse de, tükettiğimiz tüm ürünlerdeki az miktarlar birleştiğindeki sonuç oldukça büyük..
Genel olarak gıdalarda kullanılan ve sağlığımız için olmaması gereken maddeler Glikoz, Fruktoz ve Mısır şurubudur. Peki üreticiler neden bunları kullanıyor?
Kolay tedarik edilebilirliği,
Daha iyi kıvam ve görüntü vermesi,
Uzun raf ömrü,
Pancardan elde edilen şekere kıyasla daha ucuz maliyetli olması ile üreticilerin tercihi oluyorlar.
kaynak: bitkiblog