"Gerets'i hiç çözemedim"

LîNKîN_PâRk

Kayıtlı Üye
Galatasaray'a tıpkı Bülent Korkmaz, Arif Erdem, Hakan Ünsal gibi veda ediyor Ergün Penbe. O da diğerleri gibi sessiz, kırgın ve buruk bir ayrılık yaşıyor. Sarı - kırmızılı takıma 1994 yılında Gençlerbirliği'nden transfer olan ve tam 13 yıldır Galatasaray forması giyen, 'Buz Adam' lakaplı futbolcu, 6 lig şampiyonluğu, UEFA Kupası ve Süper Kupa zaferleri yaşadığı yuvasından ayrılıyor.Adnan Sezgin'le yaptığı son toplantıda, jübile teklifini kabul etmeyerek, "elveda" diyen Ergün, Milliyet'e içini döktü, yaşadığı hayal kırıklığını samimi bir dille anlattı.
'Evet bekliyordum'
İki yıl daha oynadıktan sonra Galatasaray'da farklı görevlere gelmenin planlarını yapan deneyimli oyuncunun hayatı, jübile teklifiyle bir anda değişti. Ergün, "Bunu bekliyor muydun" sorumuza ise net bir şekilde, "Evet" yanıtını verdi.
Bu önerinin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen milli oyuncu, "Çünkü önümde örnekler vardı. Arif, Bülent, Hakan Ünsal gibi. Kendimi hazırlıyordum. Bana da böyle olacak diyordum. Beklememe rağmen yine de çok zor oldu. Dolu dolu 13 yıl geçti. O zamanlar beni birçok kulüp istemişti. Ama ben hep Galatasaray'ı tercih ettim. İyi ki etmişim. Burayı çok seviyorum. Camiayı çok seviyorum. Arkadaşlarımı çok seviyorum. O yüzden ayrılık çok üzüyor beni. Ben asla bırakmak istemiyordum. Benden büyükler oynarken, ben niye jübile yapayım! Ama hazırlıklı olduğum için hiç şaşırmadım. Bu psikolojiye kendimi hazırladım" dedi.
'Tarih vefayı gösterecek'
Ergün, geçmişte Bülent, Arif ve Hakan Ünsal'a karşı da çok hatalı davranıldığını vurgulayarak, hatalardan ders alınmadığını söyledi. Tecrübeli oyuncu, "Bizler futbolda dün değil, bugün olduğunu en iyi bilen insanlarız. Ama gönül alma adına farklı şeyler yapılabilirdi. Bu oyuncular, bu kulübe çok büyük başarılar kazandırdı. Bu ilgiyi hepsi hak ediyordu. Bütün taraftarlar, çevremdekiler bu vefasızlığı bana soruyor. Ama bu Türkiye'nin gerçeği. Ama şu var. Ne kadar vefasızlık gösterilirse gösterilsin tarihi hiç kimse değiştiremez. Arada çok uzun yıllar sonra bile tarih bizlere bu vefayı gösterecektir. Ve orada bizim isimlerimiz asla silinmeyecektir. Sadece bunu düşünmek bile beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.
'Gerets'i hiç çözemedim'
Ergün son iki yılını kulübede, hatta çoğu zaman tribünde geçirmesini ise doğrudan Eric Gerets'e bağladı. Belçikalı teknik adamla kişisel olarak hiçbir zaman ters düşmediğine dikkat çeken Buz Adam şöyle devam etti: "Hocalara karşı son derece saygılıyımdır. Saygı benim yapımda var. Sahada kavga etmem. Bir kere kırmızı kart gördüm o da çift sarı karttan. Gerets'i ben hiç çözemedim. Gördüğüm en garip insandı. İki yıl önce geldiği zaman benimle konuştu. Çok iyi bir oyuncu olduğumu söyledi. Sonra da birden beni sildi. Bana hiç güvenmedi. Başkalarının arkasında durduğu gibi benim arkamda hiç durmadı. Ama onunla konuştuğum zaman ertesi gün kadroya giriyordum. Birçok kişi de onun bu tarafından çok iyi yararlandı. Bu dönem kariyerim açısından kara bir lekedir. Boşa geçti kısacası."
Ergün Penbe röportajını, "Bir gün farklı bir konumda mutlaka geri döneceğim" diyerek bitirdi.

07.06.2007
Kaynak : Milliyet
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst