Gençlerde Alkol ve Madde

Günümüz dünyasında madde bağımlılığı ve madde kötüye kullanımı insanlık üzerinde din,dil,ırk,güçlü güçsüz ayrımı yapmadan hem toplumların hem de kişiliklerin yaralandığı zarar gördüğü çok geniş açıdan incelenmesi gereken bir insanlık sorunudur.

Bireysel açıdan ele alındığında karşımıza çıkan durum sebepleri ve nedenleri anlaşılır davranılması zararlı ve belli bir noktadan sonra kişilik kaynakları ile dayanmayı aşan ve insanı kölesi haline getiren bir karmaşalar yumağıdır.Küçük açılımlar şeklinde incelenecek olursa özellikle genç insanların bağımlılık kavramı ile nasıl ve nerede karşılaştıkları,nasıl bağımlı oldukları ve kurtulma yolları basit biçimde şöylece ortaya konabilir.

Madde Bağımlılığının Nedenleri?

Madde bağımlılığı bir ihtiyacın sonucunda ortaya çıkar ve maddeyi kullananın kişiliği ile çok ilgilidir.Özellikle bilinçli kullanıcılar maddenin ruh hali üzerinde yarattığı etkiyi de bilidikleri için kullanırlar ve madde hakkında daha az bilgisi olanları da bu yolla etkilerler.Sonuç olarak madde karşılaşılan sorundan kaçmak ve sanal olarak yapay sorunsuz bir dünyaya kaçıştır.Kısa süreli olsa da...

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki madde kullanan insanlar belirli sosyal problemleri ortak yaşadıklarından dolayı daha kolay bir araya gelebilmekte ve birbirlerini etkileyebilmektedirler.

Madde bağımlılığı; Herhangi bir madde (sigara, alkol,kokain vb.) bağımlısı olanlarınız varmı__?"Benim en iyi dostum içkim sigaram" derdi rahmetli bir şarkısında. :) madde bağımlıları için böyle şeyler daha sıkça söylenir nedense!
Peki nasıl bağımlılık yapar, uzak durmak için neler yapılabilir,bağımlılıktan nasıl vazgeçilebilir "sigarayı bırak" demek çok kolaydır :) bırakabilmek için neler yapılabilir? gerçekten bırakanlar nasıl bırakmışlardır?
Bu konuda deneyimi olanlar varmıdır? var ise söyleyebilecek bir şeyleri varmıdır? Buyrun...;)

eski ev arkadaşımızda vardı bir zamanLar..fakat eski oLan alışkanLığı değiL, ev arkadaşımız oLması..çok acı kı ben gençLlerın kendıLerını madde bağımLıLıgına nasıL kurban ettıkLerını çözemıyorum.arkadaşım dert, tasa aiLe prb. diodu..bağımLılık değiL, dıodu..pekde güzeL oLmadı hıkayenın arka kapağı..nasıL yaparLar, ne çözumdur bıLlmem ama vaLLa verebıLecegım tek çözum, akLınızı başınıza aLın, uzak durun, ve kurtuLluş görmeyın oLur heraLde..bızım hatamız oLmadı mı, gerekenı yaptık mı dersenız...... bazen gerekenı yapmaman için sebepLer çok ağır basıyo ne yazık!..

arkadaslar tesekkur edmekle olmuor bunlar tartısılması gerekılen konular msj sayınız artsın dıe tesekkurler saol deyıp gecmeyın herkes dusuncelerını solesın yazsın ozaman herkes saol desın gecsın konuyu acanın emegıne yazık lutfen !!!

bence cok kotu madde bagımlılıgı ya arkadas ortamından ya aıle baskısından kaynaklanıor benımde cevremde ole ınsanlar cok ama tabı ınsan ıstemeyınce kullanmaz

yorum yapan arkadaslar tşk.ler...

insanın canlı bi varlıktan yardım almak yerine yapay olan bu maddelere sığınması ne kadar acı... insanın kendisinde bitiyo bu olay iradesi güçlü olan hiçkimse kendisini kısa süreli kaçış yöntemleriyle avutmaz ve böylesine zararlı maddelerden uzak durur...

sorunlardaki çözüm kaçış yolu bulmak değil bu sorunların üzerine gitmektir.. allah bulaştırmasın böyle alışkanlıklara kimseyi hem kendimize hemde çevremize zararlı.... ;)

Gençliğin yeni kabusu <Uyuşturucu maddeler>

Sizi tebrik ederim, çok güzel bi konu başlatmışsınız. Malesef madde bağımlılığı artık ilköğretim çağına kadar düşmüş durumda. Ama bence bunun için sadece kullanıcının zayıflığından kaynaklandığını söylemek doru değil. Lisede bi arkadaşım, uyuşturucu hap kullanıyordu, evin tek çocuğu anne babası her gün harçlık verip okula bıraktıkları kızlarının hayatı hakkında bişey bilmiyodu. Yani parasını veriyoruz, okuluna yolluyoruz daha ne yapalım diye bakan ebeveynlerdendiler. sınıfımızdaki bi çok kişi uzaklaşmayı seçti, yeterince yanlız değilmiş gibi çekildiler birer birer. Ama ben hem dostluğunu denemek için, hemde yardım etmek için ondan hap istedim, bana 'saçmalama, ben düştüm pençesine senin düşmene asla izin vermem' dedi. Bu sözü beni sevindirdi ve onunla kalıp destek oldum. Yavaş yavaş günde bir yerine yarım tablet içti, ve git gide kullanımını azalttı. Babası okulumuzun karşısındaki askeri hastanede doktordu, gidip son durumu anlattım. Endişelendi ama sonra sakinleşip dinledi beni. Ertesi gün kızı için 15 günlük bi raporu okula bıraktı ve tatile gittiler. Arkadaşım döndüğünde artık sigara bile kullanmıyordu. Hatta bana bırakmam için destek olmaya bile çalıştı.

Bence 'sigara, alkol, hap, esrar, uyuşturucu' gibi maddeleri kullanan arkadaşlarınız varsa, ve siz onların dostluğuna güvenip hak ettiğine inanıyorsanız yanlız bırakmayın. Sonuna kadar destek olup, bırakması için gerekebilecek herşeyi yapın. Çünkü işe yaradığını gördüğünüzde gerçekten mutlu oluyorsunuz:) (malesef ben hala sigarayı bırakamadım)

çok teşekkürler helinnn ;)

dediğin gibi çevremizde böyle bağımlı insanlar varsa destek olmalıyız başka türlü bi fayda sağlayamayız bizde topluma ;)

arkadaslar tesekkur edmekle olmuor bunlar tartısılması gerekılen konular msj sayınız artsın dıe tesekkurler saol deyıp gecmeyın herkes dusuncelerını solesın yazsın ozaman herkes saol desın gecsın konuyu acanın emegıne yazık lutfen !!!

bence cok kotu madde bagımlılıgı ya arkadas ortamından ya aıle baskısından kaynaklanıor benımde cevremde ole ınsanlar cok ama tabı ınsan ıstemeyınce kullanmaz

ewT KatıLıorm..!! ;)

hımm guzel bır konu ...

allaha sukur kullanmıyorum ama kullanan ark larım var forumdanda var ısım vermıcem ama yanlıs seyler ..

allah yardımcıları olsun ...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri