Néppox
Kayıtlı Üye
Burak Serkan Cebeci, Donizetti Müzik Ödüllerinin bale kategorisinde Yılın Erkek Dansçısı ödülüne layık görüldü.
İstanbul Beyoğlu Belediyesi ile Kültür, Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfının destek verdiği yarışma, 24 kategoride düzenlendi. 10 yaşından beri sahnede olan Burak Serkan Cebeci, kariyeri boyunca sergilediği performans ve ulaştığı sanatsal yeterlilik düzeyi dikkate alınarak halk ve jüri oylaması ile 3 aday arasında en çok oyu aldı. MDOBden önce 8 yıl Almanyadaki Leipziger Balet, Deutsche Oper Am Rhein, Dortmund Balet Companynın yanı sıra Avrupa ve Uzakdoğuda birçok turneye katılarak performansı ile göz dolduran Cebeci, alacağı ödülün kariyeri açısından önemli olduğunu belirtti.
Cebeci, "Daha önce birçok uluslararası starın katıldığı bale temsillerinin galasına davet edilerek sahne aldım. Kore Bale Yarışmasında da 5inci oldum. İstanbul Uluslararası Bale Yarışmasında senyörlerde 2nci oldum. Almanyadan Türkiyeye dönmemin ardından böyle bir yarışmada aday gösterilip, ödül almam kariyerim açısından benim için çok önemlidir. Halk ve jüri oylaması ile Yılın Erkek Dansçısı ödülüne layık görülmek beni mutlu etti. Ödüle layık olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.
Hayatında her zaman için idealist olduğunu da ifade eden Cebeci, şöyle konuştu: "İdeallerim doğrultusunda ilerliyorum. Bunu da devam ettireceğim. Bunun için de çok disiplinli bir şekilde çalışıyorum. Bu çalışmanın meyvelerini de alıyorum. Bu nedenle en son Beyhan Murphynin koreografisi ile Çinde sahne alarak performansımı ortaya koydum. Bunu da sürdürerek Türk balesine katkı vermeye devam edeceğim."