Salvo
Kayıtlı Üye
Organik yöntemler ile üretime başlamasından elde edilen Bitkisel , Hayvansal ürünün Organik ürün sertifikası almasına kadar geçen süre diye tanımlanır . Bir başka ifadeyle konvansiyonel bitkisel ve hayvansal ürünün Organik bitkisel ve hayvansal ürüne dönüşüm periyodudur .bu süre tek yıllık bitkilerde ve hayvansal üretimde 2 yıl çok yıllık bitkilerde 3 yıldır. Bu süreyi uzatmak ve kısaltmak hakkı kurumumuzca yeterli tetkikler yapıldıktan sonra yönetmenlik hükümlerine göre uygulanır .
Müteşebbisin başarılı bir geçiş süreci uygulayabilmesi için iyi bir plan yapması lazımdır bu plan topografya ,toprağın iyileştirilmesi ( herbisit ve pestisitler den temizlenme ) , bitkinin ve hayvanın doğaya uygun olarak gelişmesi ve bağışıklık sisteminin arttırılması , zararlı ve hastalık risklerini,n en aza indirilmesi ,eroz,yonun kontrol a,na alınması,sulama suyunun uygun kullanımı ,toprak işlenmesinin azaltılmasını bitki gelişiminin izlenmesi ( kök ve vegtatif) , ekim nöbeti ,b,iyolojik ve bioteknik ,sistemlerini kullanmaya başlama v.b konuları kapsar. Geçiş sürecindeki ürünler bitkisel üret,imde organik ta,rıma başlamasından 12 ay sonra (Organik tarım geçiş süreci ürünü dür) etiketiyle pazarlanır.
Müteşebbisin başarılı bir geçiş süreci uygulayabilmesi için iyi bir plan yapması lazımdır bu plan topografya ,toprağın iyileştirilmesi ( herbisit ve pestisitler den temizlenme ) , bitkinin ve hayvanın doğaya uygun olarak gelişmesi ve bağışıklık sisteminin arttırılması , zararlı ve hastalık risklerini,n en aza indirilmesi ,eroz,yonun kontrol a,na alınması,sulama suyunun uygun kullanımı ,toprak işlenmesinin azaltılmasını bitki gelişiminin izlenmesi ( kök ve vegtatif) , ekim nöbeti ,b,iyolojik ve bioteknik ,sistemlerini kullanmaya başlama v.b konuları kapsar. Geçiş sürecindeki ürünler bitkisel üret,imde organik ta,rıma başlamasından 12 ay sonra (Organik tarım geçiş süreci ürünü dür) etiketiyle pazarlanır.