Gecede Bir Saat Vardır ki...

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“(O müttakîler, geceleri namaz kılmak ve istiğfâr etmek için) yanlarını (tatlı) yataklarından ayırırlar. Rablerinin azâbından korkarak ve rahmetini umarak duâ ederler. Kendilerine verdiğimiz rızıklardan da hayır yollarına infâk ederler.” (Secde, 16)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“Gecede bir saat vardır ki, müslüman bir kimsenin Allâh’tan, dünyâ veya âhiretle alâkalı bir hayır talebi o saate rastlarsa, Allâh dilediğini ona mutlakâ verir. Bu saat her gecede vardır.” (Müslim, Müsâfirîn, 166)

Hz. Âişe vâlidemiz şöyle der:

“Bir gece Rasûlullah (sav)’in yanımda olmadığını fark ettim. Diğer hanımlarından birinin yanına gittiğini zannettim. Aramaya başladım. Bir müddet sonra dönüp geldim, bir de baktım ki O, rükû veya secde hâlinde:

“(Allâh’ım) Sen’i noksan sıfatlardan tenzîh eder ve Sana hamd ederim. (Rabbim!) Sen’den başka ilâh yoktur.” diyordu. Bunun üzerine (biraz da kendimden utanarak) şöyle dedim:

“–Anam babam Sana fedâ olsun yâ Rasûlallâh! Ben nelerle meşgulüm, Siz nelerle!..”” (Müslim, Salât, 221)

Kısa Günün Kârı
En uzun gecelere ulaştığımız bu günlerde gece ibadetlerimizi ihmal etmeyelim.

Lügatçe
muttakî: Allah’ın emirlerini yapıp yasaklarından kaçınan.
infâk: Geçindirme. Nafakalandırma.
tenzîh: Kusur kondurmama.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri