Gece Körlüğü Belirtileri

CaSPeR35

Kayıtlı Üye
gece körlüğü
gece körlüğü nedir
gece körlüğü belirtileri
gece körlüğü hastalığı


Gece Körlüğü Belirtileri:

Başlangıçta, çocukta gece körlüğü olabilir. Karanlıkta diğer insanlar kadar iyi göremez. Sonra, gözleri kurur. Göz akının parlaklığı kaybolur ve kırışmaya başlar. Gözlerde küçük gri kabarcıklar oluşabilir. Hastalığın ilerlemesiyle beraber, kornea kurur hissizleşir ve küçük delikler oluşmaya başlar. Sonra kornea çabucak yumuşamaya başlayabilir, şişer hatta patlayabilir. Çoğunlukla ağrı yoktur. Körlük enfeksiyondan, çiziklerden veya başka hasarlardan olabilir. Gece körlüğü çoğunlukla çocukta; ishal, boğmaca öksürük tüberküloz veya kızamık gibi başka hastalıklar olduğunda başlar veya daha da kötüleşir. Normal ağırlığında olmayan ve hasta olan bütün çocukların gözleri mutlaka muayene edilmelidir. Çocuğun gözlerini açarak, A vitamini eksikliği belirtilerini arayın.

Korunma ve tedavi:

Gece körlüğü A vitamini ihtiva eden yiyeceklerin yenmesiyle kolayca tedavi edilebilir. Aşağıdakileri yapın:
Mümkünse, 2 yaşına kadar bebeği emzirin.
6 aylıktan sonra, çocuğa, A vitamini yönünden zengin besinler; koyu yeşil yapraklı sebzeler, sarı veya turuncu renkli meyveler vermeye başlayın. Tam yağlı süt, yumurta ve ciğer de A vitamini yönünden zengindir.

UYARI:

Fazla A vitamini zehirlenmeye neden olur. Burada tavsiye edilen miktarlardan fazla vermeyin.
Çocuğun gözünün durumu ciddiyse; kornea mat, küçük delikli veya şişse, tıbbi yardım isteyin. Çocuğun gözü bandajla kapatılıp, derhal 100.000 ünite A vitamini verilmeli, tercihen iğne yapılmalıdır.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, sarı veya turuncu renkli meyve ve sebzeler çocuklardaki körlüğü önlemeye yardımcı olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst