Gazze'ye yardım konvoyu Türkiye'de

` Nur ~

Bayan Üye
Filistin halkına destek vermek amacıyla organize Viva Palestina Hareketi'nin 45 araçtan oluşan Gazze Avrupa Konvoyu, İpsala sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

18 Eylül'de İngiltere'den yola çıkan ve Fransa, İtalya ve Yunanistan'ı geçerek Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan konvoyun başında İngiliz eski Parlamenter George Galloway'i bulunuyor.Konvoy, İpsala Sınır Kapısı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından tekbirlerle karşılarken, konvoydakiler de araçlarından zafer işareti yaparak karşılık verdi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, burada yaptığı açıklamada, 10 gün önce İngiltere'den yola çıkan konvoyun Viva Palestina Hareketi'nin organize ettiğini söyledi.
Yaklaşık 30 civarında ülkeden katılımcıların olduğu 45 araçtan oluşan konvoyda 90 yolcu bulunduğunu anlatan Dağ, şöyle devam etti:
''Konvoyun amacı Filistin insani yardım malzemesi götürmenin yanı sıra orada yaşanan insanlık trajedisini bir kez daha dikkat çekmektir. 31 Mayısta Mavi Marmara gemisinde yaşanan katli******* sonra Türkiye'de ciddi anlamda Filistin'e yönelik duyarlılık ortaya çıkmıştır. Bu duyarlılığın bir parçası olarak Avrupa'dan yola çıkmış bu konvoyu karşılamak üzere buradayız. İnşallah Gazze'de yaşanan trajediye dikkati çekeceğiz.''

İSRAİL'İN MÜDAHALESİ

Ahmet Emin Dağ, gazetecilerin ''İsrail'den daha önce yaşanan olaydaki gibi sert bir müdahale bekleniyor mu?'' sorusuna, ''Bütün prosedürler tam olarak işliyor. Ama sürprizlerde olabilir. Çünkü Türkiye'den sonra 4 ülke geçilecek. Bu ülkelerde nelerle karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Türkiye'den sorunsuz geçilmesi için elimizden geleni yapıyoruz'' karşılığını verdi.
Gazze Avrupa Konvoyu'nun İskoçyalı ekip sorumlusu Ron Mckay de yaptığı açıklamada, Türkiye'de, Mavi Marmara gemisinde öldürülen 9 Türk'ün ailelerini de ziyaret edeceklerini belirtti. Mckay, ''Daha önce düzenlediğimiz konvoya Mısır'da karşılanışını hepinizin bildiği gibi iyi olmadı. Bu sefer daha iyi karşılanmayı ümit ediyoruz. Bu organizasyonlarda 10 milyon dolara yakın tıbbi yardım yapıldı. Mısır hükümetinden bu yardımların Gazze'ye ulaşmasında yardımcı olmasını istiyoruz'' diye konuştu.
Konvoy, 1 Ekimde Türkiye'den ayrılacak. Konvoy, Ankara, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Kilis üzerinden Suriye'ye geçecek.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri