FlanteDivinita
Kayıtlı Üye
Neden Gazi Üniversitesini Tercih Etmeliyim?
Başkent Ankara'nın merkezinde bir üniversitedir.
85 yıllık geçmişi ile köklü, kurumsallaşmış, lider bir üniversitedir.
Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasındadır.
Her Alanda nitelikli akademik kadroya sahiptir.
Üniversitelerarası akredite programlar sayesinde uluslar arası düzeyde diploma geçerliliğine sahiptir.
Gazi Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.
Gazi Üniversitesi öğrencilerine yurtdışında eğitim görme olanağı sunmaktadır.
Gazi Üniversitesi öğrencileri, Avrupa Birliğince desteklenen değişim programları çerçevesinde yurt dışında eğitim görebilmektedir.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Adli Yargı ve Hakimlik Sınavlarında Gazi mezunları son yıllarda ilk sıralarda yer alarak üstün başarı göstermektedir.
Gazi Üniversitesi bilim alanında Türkiye'nin öncü üniversitesi olup, bilimsel yayınlarda uluslar arası başarı sıralamasında ilk beş üniversitenin içinde yer almaktadır.
Ankara'nın fiziki mekan olarak en büyük ve donanımlı üniversite kütüphanesine sahiptir.
Gazi Üniversitesinde elektronik veri tabanları ile ulusal ve uluslar arası süreli yayınlar tüm akademisyen ve öğrencilerin hizmetindedir.
Gazi Üniversitesi idari hizmetlerde TS EN ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Belgesi'ne sahiptir.
Gazi Üniversitesi bünyesinde öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan, yaratıcı, düşünen ve sorgulayan gençler olmalarını sağlayan çok sayıda öğrenci kulüp ve toplulukları bulunmaktadır.
Gazi Üniversitesi mezunları kamu ve özel sektörde öncelikli olarak tercih edilmektedir.
Akademik Birimler
Fakülteler
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Gazi Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Mesleki Eğitim Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Tıp Fakültesi
Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi
Turizm Fakültesi
Devlet Konservatuarı
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı
Yüksekokullar
Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu
Ankara Dr. Refik Saydam S.Y.O
Yabancı Diller Yüksekokulu
Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu
Tapu Kadastro Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulları
Beypazarı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Maliye Meslek Yüksekokulu
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu
Atatürk Meslek Yüksekokulu
Ankara Meslek Yüksekokulu
Gazi Meslek Yüksekokulu
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu
Ostim Meslek Yüksekokulu
Adalet Meslek Yüksekokulu
Tanıtım Videosu
Üniversiteler sadece lisenin devamı niteliğinde eğitim yeri değil , aynı zamanda sosyal , kültürel ve siyasi oluşumu olan alanlardır.Aşağı yukarı bütün okulların bir siyasi kimliği vardır.
Gazi üniversitesi denildiğinde faşizm yuvası olarak düşünülür. Kendimden örnek vereyim, ben odtü metalürjinin altına yazmıştım gazi metalürjiyi.odtü'yü bekliyordum aslında. Gazi gelince ailem ve arkadaşlarım , senin saçını sakalını kes, küpe takma, dövmeni gizle , kimliğini belli etme, kız arkadaşlarınla yanyana gezme gibisinden gözdağı niyetinde telkinlerde bulundular.Bu önyargıyla gittim ancak, beklediğimin çok altında çıktı.Sağ görüş, ülkücü görüş yok mu ? var. Bir teşkilatlanma var okulda.Eskiden her gün kavgalar olur, uzun saçlı , küpeli erkek öğrencileri okutmazlarmış.Artık öyle değil.Üniversite yönetimi de okulun böyle anılmasından rahatsız ve bu önyargıyı yıkmak istiyorlar. Gazi üniversitesi Ankara'da 1. , Türkiye'de de 4. sırada yurtdışına en fazla öğrenci gönderip,yurtdışından öğrenci alma açısından.
Kısacası, Gazi Üniversitesi, hem yerleşkesi ,hem eğitim standartları ,hem de yurt dışı idaelleri olan öğrenciler için tercih edilesi bir üniversite.
Moderatör tarafında düzenlendi: