Gatoux de Milan (İsviçre)

LoKuMuM<3

Bayan Üye
Kullanılacak Malzemeler
1/2 yemek kasigi Limon kabugu rendesi
Bir tutam Tuz
250 gr. Tereyagi
4 Yumurta
250 gr. Seker
2 yumurta sarisi cirpilmis üstüne sürmek icin


Hazırlanma Şekli

Bu tarif Isvicre - Basel sehrin den ve Milano kurabiyesi adinda yapiliyor.

Yumurta ve seker beyazlanincaya kadar cirpilacak eritilmis ilk tereyagi tuz ve elenmis un ilave edilecek limon kabugu rendesi de eklenip karistirilacak. 1 saat soguk bir yerde dinlendirin.


Hamuru 3 mm. kalinliginda acin ve cesitli sekillerde kesin tereyaglanmis firin tepsisine dizin 2 kere cirpilmis yumurta sarisindan firca ile üzerlerine sürün ve önceden isitilmis 160 derece firinda 20 dakika kadar pisirin.

Not: kurabiye hamurundan cesitli sekillerde cikartilmak icin aliminyumdan formlar bulunuyor bizde bulunuyormu bilmiyorum eger yoksa bicakla istediginiz sekilde de kesebilirsiniz.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst