LoKuMuM<3
Bayan Üye
Kullanılacak Malzemeler
1/2 yemek kasigi Limon kabugu rendesi
Bir tutam Tuz
250 gr. Tereyagi
4 Yumurta
250 gr. Seker
2 yumurta sarisi cirpilmis üstüne sürmek icin
Hazırlanma Şekli
Bu tarif Isvicre - Basel sehrin den ve Milano kurabiyesi adinda yapiliyor.
Yumurta ve seker beyazlanincaya kadar cirpilacak eritilmis ilk tereyagi tuz ve elenmis un ilave edilecek limon kabugu rendesi de eklenip karistirilacak. 1 saat soguk bir yerde dinlendirin.
Hamuru 3 mm. kalinliginda acin ve cesitli sekillerde kesin tereyaglanmis firin tepsisine dizin 2 kere cirpilmis yumurta sarisindan firca ile üzerlerine sürün ve önceden isitilmis 160 derece firinda 20 dakika kadar pisirin.
Not: kurabiye hamurundan cesitli sekillerde cikartilmak icin aliminyumdan formlar bulunuyor bizde bulunuyormu bilmiyorum eger yoksa bicakla istediginiz sekilde de kesebilirsiniz.
1/2 yemek kasigi Limon kabugu rendesi
Bir tutam Tuz
250 gr. Tereyagi
4 Yumurta
250 gr. Seker
2 yumurta sarisi cirpilmis üstüne sürmek icin
Hazırlanma Şekli
Bu tarif Isvicre - Basel sehrin den ve Milano kurabiyesi adinda yapiliyor.
Yumurta ve seker beyazlanincaya kadar cirpilacak eritilmis ilk tereyagi tuz ve elenmis un ilave edilecek limon kabugu rendesi de eklenip karistirilacak. 1 saat soguk bir yerde dinlendirin.
Hamuru 3 mm. kalinliginda acin ve cesitli sekillerde kesin tereyaglanmis firin tepsisine dizin 2 kere cirpilmis yumurta sarisindan firca ile üzerlerine sürün ve önceden isitilmis 160 derece firinda 20 dakika kadar pisirin.
Not: kurabiye hamurundan cesitli sekillerde cikartilmak icin aliminyumdan formlar bulunuyor bizde bulunuyormu bilmiyorum eger yoksa bicakla istediginiz sekilde de kesebilirsiniz.