ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 2 defne yaprağı
* Yarım çay kaşığı besbase
* 12 kakule
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* 1 çay kaşığı tane karanfil
* 2x7 cm.lik çubuk tarçın
* 25 gr siyah kimyon tohumu
* 25 gr kişniş tohumu
Yapılışı
Daha keskin ve acı olan özgün tadı zamanla giderek yumuşamış ve tatlımsı olmuştur. Kişniş, kimyon, karanfil, tarçın, tane karabiber ve kabukları soyulmuş kakule tohumlarının hepsi küçük bir değirmende öğütülür ve havanda dövülür. Besbase ve defneyaprağı eklenir ve harmanlanır. Cam şişe veya kavanoza doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılıp 2 ay süreyle serin ve ışık almayan bir yerde bekletilebilir.
* 2 defne yaprağı
* Yarım çay kaşığı besbase
* 12 kakule
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* 1 çay kaşığı tane karanfil
* 2x7 cm.lik çubuk tarçın
* 25 gr siyah kimyon tohumu
* 25 gr kişniş tohumu
Yapılışı
Daha keskin ve acı olan özgün tadı zamanla giderek yumuşamış ve tatlımsı olmuştur. Kişniş, kimyon, karanfil, tarçın, tane karabiber ve kabukları soyulmuş kakule tohumlarının hepsi küçük bir değirmende öğütülür ve havanda dövülür. Besbase ve defneyaprağı eklenir ve harmanlanır. Cam şişe veya kavanoza doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılıp 2 ay süreyle serin ve ışık almayan bir yerde bekletilebilir.
Son düzenleme: