Garam Masala Tarifi (Hint Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 2 defne yaprağı
* Yarım çay kaşığı besbase
* 12 kakule
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* 1 çay kaşığı tane karanfil
* 2x7 cm.lik çubuk tarçın
* 25 gr siyah kimyon tohumu
* 25 gr kişniş tohumu

Yapılışı

Daha keskin ve acı olan özgün tadı zamanla giderek yumuşamış ve tatlımsı olmuştur. Kişniş, kimyon, karanfil, tarçın, tane karabiber ve kabukları soyulmuş kakule tohumlarının hepsi küçük bir değirmende öğütülür ve havanda dövülür. Besbase ve defneyaprağı eklenir ve harmanlanır. Cam şişe veya kavanoza doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılıp 2 ay süreyle serin ve ışık almayan bir yerde bekletilebilir.
 
Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst